1 çay.bar irmik
2 su.bar köftelik bulgur
1 kah.fin un
25o gr.yağsız kıyma(iki kez çekilmiş)
1 yem.kaş salça
1 çay.kaş pul biber
1 çay.kaş.karabiber
tuz
--------------------------
İÇ MALZEMESİ:
250 gr. kıyma (orta yağlı)
1 yem.kaş tereyağ
2 orta boy soğan
1 kah.fin. ince kıyılmış ceviz
tuz
--------------
YAPILIŞI:
Kıyma tencereye koyulur,suyu çekilene dek kavrulur,ince kıyılmış soğan,tereyağ,biber,tuz eklenir soğutulur..Soğuyan iç malzemesine ceviz eklenerek karıştırılır...
Bulgur kaynar su ile ıslatılır ve şişmesi beklenir, suyunu çekmiş olacak...Bulgura salça,irmik,kıyma,un,biberler ve tuz eklenerek yoğurmaya başlanır...Köftenin iyice yoğrulup kıvama gelmesi için arada az ılık su ilave edilir...Malzemeler birbirini tutup kıvama gelince cevizden büyük parçalar alınıp içi oyulur ve hazırlanan iç malzemesi koyularak kapatılır..Kızgın sıvıyağda kızartılır veya tuz eklenmiş kaynar suda haşlanır....Pişen köfteler afiyetle ve sevdiklerimizle yenilir :) :)
bayılırım içli köfteye.. nasılda canım çekti şimdi ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOfff balım ya bayılırım içli köfteye ellerine sağlık öpüyorum kocaman kocaman.
YanıtlaSilhamarat kadınsın vesselam,maşallah,ellerine sağlık canım,pek güzel görünüyor içli köftelerin...sevgiler,selamlar olsun :)
YanıtlaSiliçli köfteye bayılırım ellerine sağlık canım...ben haşlanmışından kaptım gittim :)
YanıtlaSilhaticeciğim.ellerine sağlık.süper olmuş maşallah..olsa da yesem şimdi....
YanıtlaSilİçli köfte deyince akan sular durur,bak şimdi görmeseydim keşke,neyse bu tabağı alıp kaçıyorum....
YanıtlaSilellrine saglık arkaşım içli köfte yapması maharet ister 8 yıl güneydoguda kaldım birtürlü doldurma işini yapamadım sag olsun komşularım yapıyodu çok güzel gözüküyo maharetli arkadaşım
YanıtlaSil