3 adet portakal kabuğu
1,5 su.bar şeker
1,5 su.bar su
1çay.kaş limon suyu
-------------------
toz şeker (şekerlemeleri bulamak için)
YAPILIŞI:
Portakallarınbeyaz kısmı çıkarılarak 1 cm.kalınlığında dilimlenir..Bir tencereye su ve biraz tuz koyulur kabuklar içine atılarak bir gece dinlendirilir (arada suyu değiştirilir)...Ertesi gün üzerini geçecek kadar su koyulup 5 dak.kaynatılır,suyu süzdürülür tekrar arada suyunu değiştirmek üzere bir gece daha dinlendirilir...
Dinlenen kabukların suyu süzülür yıkanıp tencereye alınır üzerine 1,5 bar,şeker,1,5 bar su koyulup 35 dak.kaynatılır,şerbet koyulaşınca limon suyu koyularak 5 dak.daha kaynatılır,ılıtılır...Şerbetten süzdürülen kabuklar toz şekere bulanarak tel ızgaraya dizilir 3-4 saat kurutulur kavanoza koyularak buzdolabında muhafaza edilir...Pasta süslemede,keklerde kullanılır......
Ellerine sağlık...acaba mikrodalgada da kurutabilir miyiz? denemek lazım...
YanıtlaSilen yakın zamanda deneyeceğim paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilben bunu bi deniyim :)
YanıtlaSileline sağlık
bu tarz şeyleri keklerde kullanmayı seviorum..
YanıtlaSilaaa çok güzel olmuş.ellerine sağlık.haticecim.bir ricam var bloğuma gelip reklamlara tıklarsan çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilşekerleme tarifini hemen yazdım ilk fırsatta deneyeceğim,sevgiler...
YanıtlaSilAyyy süper fikirmiş gerçekten bayıldım bu şekerlemelere.Ellerine sağlık haticecim;)
YanıtlaSilBalımmm ellerine sağlık süper benim
YanıtlaSiliçinde ye olurmu öpüyorum.
Hatcem haklısın ama sen gelmediğimi sanıyorsun,1 haftadır senin tariflerini deftere geçireceğim diye canım çıktı...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık ilk fırsatta deniyeceğim...
YanıtlaSiluzun zamandır bende denemek istiyordum.ellerine saglık.
YanıtlaSildaha önceki senelerde yapmıştım şahane oluyor yaqpmayanlara tavsiye ederim canım ellerine sağlık
YanıtlaSilcanısı bende deneyeceğim bunu ellerine sağlık..
YanıtlaSil