Tüm dostlarıma çilekli pasta tadında bir hafta geçirmelerini diliyorum :)
İsterseniz,sade isterseniz üzerine değirmenden çikolata serpip yiyebilirsiniz...
MALZEME:
3 adet yumurta
1 su.bar. toz şeker
1/2 su.bar sade gazoz
1/2 su.bar.sıvıyağ
2 su.bar sade kekun
KREMA:
3 su.bar süt
1,5 yem.kaş. un (tepeleme)
1,5 yem.kaş. nişasta (tepeleme:)
1 çay.bar. toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
-------------
1 çay.bar.süt
1 poşet çilekli şanti
--------------
1/2 su.bar gazoz (keki ıslatmak için)
----------------
çilek ve beze (süslemek için)
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker çırpılır,diğer malzemeler eklenerek yağlanmış kelepçeli kalıba (küçük boy) dökülür,önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Pandispanya pişerken krema hazırlanır,süt,un,yumurta sarısı,şeker karıştırtırılıp pişirilir,ocaktan alınca vanilya ekleyip karıştırılır ve soğumaya bırakılır...Soğuyan kremaya 1 çay.bar süt ile çırpılan şanti eklenir...Pişip soğuyan pandispanya ikiye bölünür,yarısı kelepçeli kalıba koyulur,üzeri gazoz ile hafifçe ıslatılır (kuru kalsın derseniz gazozu kullanmayın)kalıbın kenarlarına ikiye bölünmüş çilekler yerleştirilir,kremanın yarısı ve dilimlenmiş çilekler pandispanyanın üzerine yayılır...Diğer parça üzerine koyulur,gazoz ile ıslatılır,krema yayılır...Bir gece kalıpta bekletilen pasta,servisten bir -iki saat önce beze ve çileklerle süslenir...Sonraaa afiyetle ve sevdiklerimizle yenilir......
-------------------
Ama pandispanya pişirmek uzun iş derseniz hazır pasta altı kullanılabilir ......
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilkaçırdım çilekli pastanı,sen yenisini yaparsın :) öpüyorum canım seni ellerine sağlık,selamlar :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler...
YanıtlaSiloyyy oyyyy oyyyy....
YanıtlaSilaslaaa hayır diyemewmm kiii:)
ellerine sağlıkk canımmm benimm...
öpüyorum..
cici haftalar...
:)
Çok şık görünüyor, emeğine sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
HATİCECİĞİM TEK KELİME İLE MUHTEŞEMMMMMMMMMMMMMMMMM.BAYILDIM...BANA BİR DİLİM YETMEZ.HEPSİNİ ALAYIM..ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilOffffff offffffff offffffff ve hani bana diyorum Balparem:)))Ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilbu pandispanyayla uğraşmak dedğin gibi uzun iş ama yaptığına değiyor kendin yapmış oluyorsun içine ne kattığını biliyorsun ve ballandıra ballandıra anlatıp ev halkına yediriyosun yani ben :) elinize sağlık sizinde :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsüper görünüyor. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com
YanıtlaSilMERHABLAR BLOGUNUZ ÇOK GÜZELLL
YanıtlaSilpastanıza bayıldım çok leziz duruyor ellerinize sağlık
buarada ben,im de çok yeni bir blogum var eger ziyaret ederseniz beni çoookk mutlu edersiniz sevgilerimle :)
http://cafelondon.blogspot.com
offf offff bayıldım pastaya ellerin dert görmesin hatcem...öptüm seni...
YanıtlaSil