3 Ağustos 2012 Cuma

NAZLAŞ (NAZLI AŞ)

Cumamız mubarek olsun arkadaşlar :)
 Tembelliktenmi sıcaktanmı bilemiyorum bir türlü tarif ekleyemiyorum :)  rabbim huzurlu ve neşeli  iftar sofralarında oruç açmayı nasip etsin......Tarifim sevgili GÜLCAN'a gidiyor.....
Gelelim Emine Beder'in Nazlaş (nazlı aş) tarifine ...
MALZEME:
1/2 kg. kuşbaşı et (bonfile veya kuzu eti)
(ben jülyen doğradım)
1 çor.kaş tereyağ veya 1/4 çay bar.sıvıyağ
1/4 limon suyu
2 su bar.pirinç
1/2 çay bar.sıvıyağ veya tercihe göre tereyağ
SOS İÇİN:
2 adet yumurta
1,5 çay bar.yoğurt
50,gr. kaşar peyniri
tuz
YAPILIŞI:
Etleri basınçlı bir tencereye alıp üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek,etler yumuşayana dek haşlayalım...Bu arada pirinçleri ılık ve limonlu suda yarım saat bekletelim...Pirinçleri yıkayıp nişastasından arındıralım..Tencereye sıvıyağı alalım,pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım,sıcak suyunu ve tuzunu ekleyerek suyunu çekene dek pişirin...Pilavımızı 25-30 dak dinlendirelim...Bir tavaya tereyağını alalım,etleri delikli kepçe ile alıp tavaya aktaralım,etler hafifçe renk alana dek kavuralım...Tuzunu ayarlayalım...Plavı fırın kabına yayalım,üzerine etleri koyalım...Bir kabın içine yumurtaları,yoğurdu,az tuz ekleyerek etlerin üzerine yayalım,üzerine kaşar rendesi serpip peynirler pembeleşene dek pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım...
------------------
Etin üzerine yoğurt olurmu demeyin etler yumuşacık oluyor,deneyin görün :)

9 yorum:

  1. İsmi de kendisi de pek özel,pek güzel bir tarif.
    Ellerine sağlık canım.
    Rehavet hepimizde var,geçer inşAllah müsterih ol sen:)
    Hayırlı cumalar diliyorum..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Hatcem tarif bahane etler şahane bayıldım ellerine sağlık,yapılır mı bu saatte şimdi oruçlu oruçlu....hayırlı ramazanlar....

    YanıtlaSil
  3. CANIM ARKADAŞIM HAYIRLI RAMAZANLAR.
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  4. ÇOk degişik bır yemek görüntü çok güzel,denemek gerekli ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  5. Balparem ellerine sağlık nefis olmuş.
    Bereketli sahurlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. İlk defa duyuyorum ve çok değişik eminimki nefis olmuştur ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok hoşmuş hatcem,

    tam bende 'yogurt sos nasıl bir tat oluyor ' diyecektim cevabıda yazmış oldun :)
    afiyet olsun canım...

    YanıtlaSil
  9. Hatice'm merhaba hayırlı ramazanların olsun,nasılsın? güzel tarifin için çok teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/nazlas-nazl-as.html yayında,gene beklerim selamlar :)

    Çok özel dipnot:
    bende seni özledim canım ayrıca bana gönül koyma bu etkinlikte hiç kimseye davetiye götürmedim,ama desteklerinizi gördükçe çok memnun oldum,,teşekkürler bidenem...öpüyorum...

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....