Merhaba :) son günlerde sık sık yaptığım tatlımı sizlerle paylaşmak veee sevgili Gülcan'nın etkinliğine göndermek istiyorum....
MALZEME:
1 lt.süt
6 yem kaş un
8 yem kaş tozşeker
125 gr. tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
petibör büsküvi(ben kedi dili kullandım)
SOS:
1 paket meyveli veya çikolatalı hazır sos
ben, dağ çilekli tadında pelte kullandım
---------------------------
veya meyvaları rendeleyip şeker ve nişasta ile sos pişirilir..
YAPILIŞI:
Tereyağ eritilir,un eklenir ve unu kokusu çıkana dek kavrulur...Ocağın altı kısılır,yavaşça süt ve şeker eklenir pişirilir...Vanilya eklenerek mikserle 5 dak çırpılır (sıcakken)....Dilenirse tüm malzeme karıştırılarak kavurmadan pişirilebilir...Mini tepsiye veya cam fırın kabının dibine bisküvi veya kedi dili dilimlenir,ben ikisiylede denedim sonuç ikisinde de güzel oldu...Bisküvilerin üzerine muhallebi yayılır...Sos pişirilip üzerine dökülür,3 saat dinlendirilir,meyva ile süslenip servis yapılır.......
Tarifini Cafe portakal'dan not almıştı,paylaşımın için tşkler arkadaşım....
Balımmm ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilEllerine sağlık hafif ve çok lezzetli bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilelinize sağlık, pek hoş görünüyor...
YanıtlaSilpratik nefis bir tatlı hatta pasta olmuş ellerine sağlık çok şık görünüyor
YanıtlaSilsevgiler:)
ellerinize sağlık harika görünüyo rsevgilr
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor hafif ve lezzetli sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor hafif ve lezzetli sevgiler:)
YanıtlaSilhaticemmmm pasta gibi olmus nefiss ay o pelte nasil guzel bisey dimi:))
YanıtlaSilCanim eline saglik Mmm harika.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Canim ellerine saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSilablam ellerine sağlık ne tatlı bi tatlı olmuş bu :)
YanıtlaSilsevgiler..
Canım merhaba,günaydınn :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok teşekkürler bu güzel pembiş tatlın için,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/biskuvili-muhallebi.html gene beklerim selamlar öpüyorum hoş kal :)