4 Nisan 2013 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

 İyi geceler :) hamur açmadan hazır yufka ile  kolayca yaptığım haşhaşlı böreği, sizlerle paylaşıp ,Gülcan'ın etkinliğine gönderiyorum...
MALZEME:
yufka
haşhaş
ceviz
sıvıyağ
yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Yufkaların ilki serilir üzerine sıvıyağ ile açılmış haşhaş sürülür,ceviz serpişir,üzerine bir kat yufka daha serilir..İkinci yufkaya da haşhaş ve ceviz koyulur yufkalar sekize bölünür....
Bölünen yufkaların kenarları kıvrılarak, kitap katlanır,üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Sıcak veya ılık afiyetle yenir.....

6 yorum:

  1. Nefis görünüyorlar adaş gecenin bu saatinde de olsa ben yerim:)) ellerine sağlık canım hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Hatcem harika bir tarif yine ellerine sağlık canım özletme kendini öptüm

    YanıtlaSil
  3. Gece gece nasıl güzel bir lezzet bu,
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık harika ve kolay bir börek sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Balımmmm ellerine sağlık hayırlı cumalar öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canımm nasılsın?
    güzel çöreklerin şimdi yayında elleirne sağlıkk http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/hashasl-corek.html gene beklerim,öpüyorum selamlar :)

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....