İyi geceler :) hamur açmadan hazır yufka ile kolayca yaptığım haşhaşlı böreği, sizlerle paylaşıp ,Gülcan'ın etkinliğine gönderiyorum...
MALZEME:
yufka
haşhaş
ceviz
sıvıyağ
yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Yufkaların ilki serilir üzerine sıvıyağ ile açılmış haşhaş sürülür,ceviz serpişir,üzerine bir kat yufka daha serilir..İkinci yufkaya da haşhaş ve ceviz koyulur yufkalar sekize bölünür....
Bölünen yufkaların kenarları kıvrılarak, kitap katlanır,üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Sıcak veya ılık afiyetle yenir.....
Nefis görünüyorlar adaş gecenin bu saatinde de olsa ben yerim:)) ellerine sağlık canım hayırlı cumalar..
YanıtlaSilHatcem harika bir tarif yine ellerine sağlık canım özletme kendini öptüm
YanıtlaSilGece gece nasıl güzel bir lezzet bu,
YanıtlaSilellerine sağlık:)
Ellerine sağlık harika ve kolay bir börek sevgiler...
YanıtlaSilBalımmmm ellerine sağlık hayırlı cumalar öptüm.
YanıtlaSilMerhaba canımm nasılsın?
YanıtlaSilgüzel çöreklerin şimdi yayında elleirne sağlıkk http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/hashasl-corek.html gene beklerim,öpüyorum selamlar :)