7 Nisan 2009 Salı

ARNAVUT BÖREĞİ P.D.Ç.S.E.40

Bu tarif beni etkinliğe davet eden missgibi arkadaşıma gidiyor...Davetine teşekkür ediyorum ve kolay gelsin diyorum....Böreğin yapmasını arkadaşım Macide'den öğrendim,tel tel ,kıtır kıtırrrr el açması bir börek,hele kenarları inanılmaz güzel:)eee hadi arkadaşlar mutfağa.....


MALZEME:
4-4,5 su.bar.un
su
tuz
İÇ MALZEMESİ:
1/2 kg.pırasa
2 yem.kaş kaymak(hazır kaymak değil)
2 ye.kaş.yoğurt
1 adet yumurta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Pırasalar ince ince kıyılır,çok az sıvıyağ ve yarım çay.bar su ile pişirilir.Soğuyunca içine,kaymak,yoğurt,yumurta,tuz koyup karıştırılır...
Unun ortası açılır tuz koyulur yavaş yavaş su verilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapılır,hamur 10 dak dinlendirilir..Dinlenen hamur 13 bezeye bölünür(7 tanesi altına,6 tanesi üzerine),merdane veya oklava ile kahvaltı tabağı bütyüklüğünde açılır,üzerine sıvıyağ sürülür..7 bezeye aynı işlem yapılır,her hamuru üste koydukça elinizle kenarlarındançekiştirerek büyütün....7 beze olunca en üste yağ sürmeyin ve masadayken kenarlarından çekiştirin ve sonra elinize alarak büyütün oklava kullanılmıyor(burayı resimleyemedim çünkü dört adet eli olmadığından:)margarin ile yağlanmış borcama hamuru yerleştirin kenarları tart hamuru gibi kenarlarda kalsın...İç malzesi koyulur..Diğer 6 bezede açılır ve kalıba koyulur,kenarları kıvrılır,üzerine sıvıyağ sürülüp,önceden ısıtılmış fırına verilir....Ben dilimlemeden resimledim üçgen parçalara kesilip servis yapılır...
Umarım anlatabilmişimdir,yapmak anlatmaktan çok kolay inanın:)

15 yorum:

  1. eline sağlık canım sana bir süprizim var:)

    YanıtlaSil
  2. DESTEGİN İÇİN SAOL CANIM..ELLERİNE SAĞLIK..YİNE BEKLERİM..TARİFİN YAYINDA..SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. Oyyyyyyy hamarat kardeşim ellerine sağlık harika olmuş afiyetle yiyin kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar kı hatçe samsunluymuşsun sevindim. ben de yazları ordayım geniş zamanda tekrer gelicem hoşçakal

    YanıtlaSil
  5. offf offff offffff börek enfes duruyor şekercim yaaaa...ellerine sağlık...süpersin hatcecim.....çayı ocağa koy geliyorum:)))

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel gorunuyor.icin eispanakda koysak olur herhalde.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,kenarları ne güzel olmuş öyle..Hımmmm...Ama hımmm değil dur ya ben 2 gündür diyete başladım güya az yiyorum ama bu bloglar beni yoldan çıkarıyor....

    YanıtlaSil
  8. hatice yapımı zahmetli görünüyor.sana gelip yesem olmaz mı?

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIKA RKADAŞIM BENDE ARNAVUT BÖREĞİNİ ÇOK SEVEREK YERİM BİZİM BURALARDA ONU PATLICANLIDA YAPARLAR YADA SADECE PEYNİRLİ DEMEKKİ ÇEŞİT ÇEŞİT OLABİLİYORMUŞ..
    VALLA NEYLİ OLURSA OLSUN BEN HAMUR İŞİNİ ÇOK SEVİYORUM...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Börek nefis, ellerine sağlık, denemek isterim. Ödüllerin için de tebrik ederim. Merak etme buralardayım, sıkı takipteyim yani. Yorum yazacak zamanım yoktu... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık arkadaşım tarifin çok güzel gözüküyor..iyi günler dilerim..

    http://yermisinyemezmisin.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  12. çok ama çooook enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlaSil
  13. canım sen ne beceriklisin ya maşşallah nazar değmesin vallahi yetişemiyorum hızına:)) nefisssss desem yetermi ellerine sağlık canım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Nefis gözüküyor ellerine saglik yaninda bir çay off harika olurrr :))

    YanıtlaSil
  15. haticecim bir ark davetinde yemiştim çok begenmiştim ellerine saglık harika görünüyor..
    sevgiler

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....