![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvyZJkEl9OIUOgWvvwcNPC6saITUosXGxU9vfXhm0VnE5iQ0bu9DZYSmMfjMdP_0Lj9MjMf7aHeNHKX1U0-4w-vReMnN9g8CcQuEWCY7r6QYBOFyIiUt3RuE-t1VuNssD5NzDT_9kSE1YG/s280/2333+045.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj__DErXGvqQqYZK4tJoRQ0ZxT0-4br-jQjW9WsM3DhK74nVnKwf5tTooa7YE0FV3g6q26ntYHOlVkT6QkM2OMoWmOd5Cu3f-lCbN4mSCuVu5aJW9MbxROhc8R7d9_IJszrAEiadNiPya-x/s280/2333+033.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgglDXtb2YtDFptxTr_crhiAIM5gLgQShprv9liXOnBXJ5rZsmMFUyobKzMCw0V6DgBlRJFvXRDXCD4JwqtBrkYjLqg4dTyQaR1kRSnnMS9oocJXB83bidfCMdBua_KimsTmDj9Rs-jovea/s280/2333+035.jpg)
4-4,5 su.bar.un
su
tuz
İÇ MALZEMESİ:
1/2 kg.pırasa
2 yem.kaş kaymak(hazır kaymak değil)
2 ye.kaş.yoğurt
1 adet yumurta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Pırasalar ince ince kıyılır,çok az sıvıyağ ve yarım çay.bar su ile pişirilir.Soğuyunca içine,kaymak,yoğurt,yumurta,tuz koyup karıştırılır...
Unun ortası açılır tuz koyulur yavaş yavaş su verilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapılır,hamur 10 dak dinlendirilir..Dinlenen hamur 13 bezeye bölünür(7 tanesi altına,6 tanesi üzerine),merdane veya oklava ile kahvaltı tabağı bütyüklüğünde açılır,üzerine sıvıyağ sürülür..7 bezeye aynı işlem yapılır,her hamuru üste koydukça elinizle kenarlarındançekiştirerek büyütün....7 beze olunca en üste yağ sürmeyin ve masadayken kenarlarından çekiştirin ve sonra elinize alarak büyütün oklava kullanılmıyor(burayı resimleyemedim çünkü dört adet eli olmadığından:)margarin ile yağlanmış borcama hamuru yerleştirin kenarları tart hamuru gibi kenarlarda kalsın...İç malzesi koyulur..Diğer 6 bezede açılır ve kalıba koyulur,kenarları kıvrılır,üzerine sıvıyağ sürülüp,önceden ısıtılmış fırına verilir....Ben dilimlemeden resimledim üçgen parçalara kesilip servis yapılır...
Umarım anlatabilmişimdir,yapmak anlatmaktan çok kolay inanın:)
eline sağlık canım sana bir süprizim var:)
YanıtlaSilDESTEGİN İÇİN SAOL CANIM..ELLERİNE SAĞLIK..YİNE BEKLERİM..TARİFİN YAYINDA..SEVGİLER...
YanıtlaSilOyyyyyyy hamarat kardeşim ellerine sağlık harika olmuş afiyetle yiyin kocaman öptüm...
YanıtlaSilmerhabalar kı hatçe samsunluymuşsun sevindim. ben de yazları ordayım geniş zamanda tekrer gelicem hoşçakal
YanıtlaSilofff offff offffff börek enfes duruyor şekercim yaaaa...ellerine sağlık...süpersin hatcecim.....çayı ocağa koy geliyorum:)))
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor.icin eispanakda koysak olur herhalde.Ellerinize saglik.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık,kenarları ne güzel olmuş öyle..Hımmmm...Ama hımmm değil dur ya ben 2 gündür diyete başladım güya az yiyorum ama bu bloglar beni yoldan çıkarıyor....
YanıtlaSilhatice yapımı zahmetli görünüyor.sana gelip yesem olmaz mı?
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIKA RKADAŞIM BENDE ARNAVUT BÖREĞİNİ ÇOK SEVEREK YERİM BİZİM BURALARDA ONU PATLICANLIDA YAPARLAR YADA SADECE PEYNİRLİ DEMEKKİ ÇEŞİT ÇEŞİT OLABİLİYORMUŞ..
YanıtlaSilVALLA NEYLİ OLURSA OLSUN BEN HAMUR İŞİNİ ÇOK SEVİYORUM...
Merhaba. Börek nefis, ellerine sağlık, denemek isterim. Ödüllerin için de tebrik ederim. Merak etme buralardayım, sıkı takipteyim yani. Yorum yazacak zamanım yoktu... Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım tarifin çok güzel gözüküyor..iyi günler dilerim..
YanıtlaSilhttp://yermisinyemezmisin.blogcu.com/
çok ama çooook enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilcanım sen ne beceriklisin ya maşşallah nazar değmesin vallahi yetişemiyorum hızına:)) nefisssss desem yetermi ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilNefis gözüküyor ellerine saglik yaninda bir çay off harika olurrr :))
YanıtlaSilhaticecim bir ark davetinde yemiştim çok begenmiştim ellerine saglık harika görünüyor..
YanıtlaSilsevgiler