Patlıcan uzun dilimlenip kızartılır.Kuşbaşı et pişirilir.Pilav için tereyağ ve sizma yağda pirinçler kavrulur,kuş üzümü,kuşbaşı etler,önceden kavrulmuş dolmalık fıstık(resimde çıkmamışlar)veee yazdan dondurucuya attığım baklalar (kaynar suda biraz bekletip pilava ekledim)koyulur ,pilavın suyu verilip pişirilir...
Pilav pişince içine ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır,kalıba patlıcanlar dizilir,pilav koyulur üzerine bir tabak koyulup sarılır..
Servis tabağına çevrilir veeee afiyetleee yenir:)
Baklalar kestane gibi oluyor,yaz gelince dondurulara atmayı ihmal etmeyin arkadaşlar....
SÜPER YANİ SÜPPER.BAYILDIM BEN BU PİLAVA.AFİYETLER OLSUN SİZE CANIM..
YanıtlaSilMerhaba. Çok güzel ve ilginç bir pilav, ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilcanım benim vallalhi çok farklı olmuş ellerine emegine salık arkadaşım.
YanıtlaSilsunumun çok hoş olmuş ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık maşallahın var
YanıtlaSilyine öptüm...
aman allahım bu ne güzellik böyleee. gerçekten nefis yapmışsın ellerine sağlık:)
YanıtlaSildeğişik olmuş sunum şahane ellerine sağlık arkadaşım baklayıda ilk kez duydum bu arada...
YanıtlaSilellerine sağlık canım tarifin yayında iyi geceler...
YanıtlaSilHarika olmus pilavin canim.
YanıtlaSilSunum cok hos gorunuyor
Ellerine saglik....
Afiyet olsun
yine döktürmüşsün arkadaşım harika ellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilcanım bu görüntü süper ya ellerine sağlık.ben pilavkolik ve diet yapan biri olarak yaktın beni kızhatce diyorum :)
YanıtlaSilhayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
süpersin hemşerim.. sunum süper , sen süper lezzet süper...
YanıtlaSilherşey süper ötesi yani.. allerine sağlık canım..
hatcec
YanıtlaSilim süper olmuş vallahi ellerine sağlık...bizimkiler baklayı hiç sevmezler adını bile duyunca ürperiyorlar..o yüzden baklasız haliyle deneyeceğim...öpüyorum tatlım hayırlı cumalar...
slm,canım ne olur azıcık alabilirmiyim,lüttfenn,
YanıtlaSilMutluluk iyi bir sağlık ve kötü bir hafızadan başka bir şey değildir.
Dr. Albert Schweitzer
GÖNLÜNCE BİR GÜN DİLERİM,SEVGİLER
görüntü muhteşem, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilmuhteşem gözküyor.ellerine sağlık.çok uğraşmışa benziyorsun.ama eminim zahmetine değmiştir.
YanıtlaSiloOoh oohh nefiss olmusss :))
YanıtlaSilcanım bende sana ait bişey var alırmısın.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis gözüküyor hayırlı cumalar sevgiler
YanıtlaSilkiz hatçe sayfana arasıra uğruyordum, gerçi ne zamandır pc başına oturmadım ama ilk defa bu kadar noktası noktasına gezdim desem yalan olmaz.bayıldım sana çok doğal geldi bana sayfan çok kocaman sevgilerimle.
YanıtlaSilyemek uzmanı olarak görünümüne diyecek yok eminim tadıda güzel olmuştur ama şu bakla işi biraz bozdu başka bir şey kullansan fasülye bamya türü şeyler allah aşkına baklayı nasıl yiyosun. sevgiler
YanıtlaSilMuhteşem...superrrrrrrrr,çok leziz,harikaaa,bayıldım ve ellerine sağlık tatlım..Gerçekten çok nefis ve tadılası bir pilav olmuş..Patlıcan olduğu yerde ben varım..Sanırım geçen hafta sizin ev patlıcandan yıkılıyordu Hatçe'm..Çok da nefis olmuş,ellerine sağlık tatlım..Kocaman öpüyorum seni..
YanıtlaSilmerhaba hatice hanım bende sizin adaşınızım çok güzel bi tarif benim merak ettiğim baklaların kabuklarını soyuyormusunuz sagılarımla
YanıtlaSil