9 Nisan 2009 Perşembe

BAKLALI PİLAV P.D.Ç.S.E.40

Bu pilav missgibi arkadaşıma.....Ölçü vermiyorum arkadaşlar hoş görün lütfen.....
Patlıcan uzun dilimlenip kızartılır.Kuşbaşı et pişirilir.Pilav için tereyağ ve sizma yağda pirinçler kavrulur,kuş üzümü,kuşbaşı etler,önceden kavrulmuş dolmalık fıstık(resimde çıkmamışlar)veee yazdan dondurucuya attığım baklalar (kaynar suda biraz bekletip pilava ekledim)koyulur ,pilavın suyu verilip pişirilir...
Pilav pişince içine ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır,kalıba patlıcanlar dizilir,pilav koyulur üzerine bir tabak koyulup sarılır..
Servis tabağına çevrilir veeee afiyetleee yenir:)
Baklalar kestane gibi oluyor,yaz gelince dondurulara atmayı ihmal etmeyin arkadaşlar....

23 yorum:

  1. SÜPER YANİ SÜPPER.BAYILDIM BEN BU PİLAVA.AFİYETLER OLSUN SİZE CANIM..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Çok güzel ve ilginç bir pilav, ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. canım benim vallalhi çok farklı olmuş ellerine emegine salık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. sunumun çok hoş olmuş ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canımm ellerine sağlık maşallahın var
    yine öptüm...

    YanıtlaSil
  6. aman allahım bu ne güzellik böyleee. gerçekten nefis yapmışsın ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. değişik olmuş sunum şahane ellerine sağlık arkadaşım baklayıda ilk kez duydum bu arada...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım tarifin yayında iyi geceler...

    YanıtlaSil
  9. Harika olmus pilavin canim.
    Sunum cok hos gorunuyor
    Ellerine saglik....
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  10. yine döktürmüşsün arkadaşım harika ellerine sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. canım bu görüntü süper ya ellerine sağlık.ben pilavkolik ve diet yapan biri olarak yaktın beni kızhatce diyorum :)
    hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  12. süpersin hemşerim.. sunum süper , sen süper lezzet süper...

    herşey süper ötesi yani.. allerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. hatcec
    im süper olmuş vallahi ellerine sağlık...bizimkiler baklayı hiç sevmezler adını bile duyunca ürperiyorlar..o yüzden baklasız haliyle deneyeceğim...öpüyorum tatlım hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  14. slm,canım ne olur azıcık alabilirmiyim,lüttfenn,
    Mutluluk iyi bir sağlık ve kötü bir hafızadan başka bir şey değildir.
    Dr. Albert Schweitzer
    GÖNLÜNCE BİR GÜN DİLERİM,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  15. görüntü muhteşem, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  16. muhteşem gözküyor.ellerine sağlık.çok uğraşmışa benziyorsun.ama eminim zahmetine değmiştir.

    YanıtlaSil
  17. canım bende sana ait bişey var alırmısın.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık canım nefis gözüküyor hayırlı cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  19. kiz hatçe sayfana arasıra uğruyordum, gerçi ne zamandır pc başına oturmadım ama ilk defa bu kadar noktası noktasına gezdim desem yalan olmaz.bayıldım sana çok doğal geldi bana sayfan çok kocaman sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  20. yemek uzmanı olarak görünümüne diyecek yok eminim tadıda güzel olmuştur ama şu bakla işi biraz bozdu başka bir şey kullansan fasülye bamya türü şeyler allah aşkına baklayı nasıl yiyosun. sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Muhteşem...superrrrrrrrr,çok leziz,harikaaa,bayıldım ve ellerine sağlık tatlım..Gerçekten çok nefis ve tadılası bir pilav olmuş..Patlıcan olduğu yerde ben varım..Sanırım geçen hafta sizin ev patlıcandan yıkılıyordu Hatçe'm..Çok da nefis olmuş,ellerine sağlık tatlım..Kocaman öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  22. merhaba hatice hanım bende sizin adaşınızım çok güzel bi tarif benim merak ettiğim baklaların kabuklarını soyuyormusunuz sagılarımla

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....