![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoFKONa6uZc8Vk7S1kfVkVgB9FVxZriLMlmPwkkTRcJ7mAndJCalqJ_IHDQf8Fn-Sn0Hn2foIe3sVQWJ70RSdsGXH1cQ85rbwgumFhHUxm7LKNQw-VEpw9tXjklWVCvUE6kyLScmti1or5/s280/2333+015.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3tUhM-bGozofZXx66jLSSzSf4knAkwz8ONkCNI5_Fl8BNFNXBWCb2DVD-BtX7233XvzH60DH2AK9HRVSYCTLAwOmhZnV8tUeEfacqS9Vty_LkVaxu9xLLPLb_P0E4HGw-UOWQkV42Tvcd/s280/2333+017.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6DlZLSEA65DH1euDgyZQvFG-ZUZp-QJs41lkQN27aYlNNOWuvkbh-FODpMjCtr-pnewpiP_xMV42IVz85LVqtn9HHL2MjGDQcPqbPyY3NhoSr6za1sCd2lzsou9ghAGClAqTv5pXIWyQ5/s280/2333+011.jpg)
4,5 su.bar un
3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su.bar.pudra şekeri
65 gr.margarin
1 paket yaş maya
2-3 tat.kaş mahlep
2-2,5 kah.fin süt
yarım kah.kaş tuz
üzeri için fındık
YAPILIŞI:
Un elenir ortasına sütle ezilmiş maya,yağ,yumurta,p.şekeri,tuz,mahlepkoyup yumuşak bir hamur yapılır.Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır..
Hamur 9 parçaya ayrılır,her parçanın ucları ince ortaları şişkin olarak şeritler yapılır(20 cm)3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır,tepsiye yerleştirilip biraz daha mayalandırılır...
Üzerine yumurta sarısı sürüp,fındık serpilir ve orta ısıda fırında pişirilir....
Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına bir kaç damla pekmez damlatıp çöreklere sürerseniz üzerleri daha çok kızarır.....
Oy, oy, oy, ne güzel olmus bu cörekler, ellerine saglik canim. Iyi hafta sonlari diliyorum.
YanıtlaSilCanımsın hep benim favorim olan lezzetler harikasın ellerine sağlık ben alıp gidiyorum sen yine yaparsın,kocaman sevgiler,mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilhımmm hımmmmm ellerine sağlıkkkk.
YanıtlaSilkokuyu aldım geldim canım.mis mis.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOffffffff,nefis görünüyor,ellerine sağlık hayatım.
YanıtlaSilBir ısırık alsam nolur sanki?:)
YanıtlaSilahh ahh.. ne severim..
YanıtlaSilbenimkide yayın sırası bekliyor...
ellerine sağlık , çok güzeldir gerçekten.
svglr.. iyi haftasonları dilerim.
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar.sevgiler
YanıtlaSilPaskalya çöregini ilk defa duyuyorum. Çok lezzetli oldugunu tahmin edebiliyorum, denerim insaAllah.. Ellerine saglik canim iyi hafta sonlari :))
YanıtlaSilkiz sen herseyi becerirmisn böyle. hamarat hatun. ellerin dert görmesin canim benim. nefis olmus. güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.
YanıtlaSilHATİCECİM SEN YAPARSINDA BİZ BEGENMEZMİYİZ HİÇ ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUŞ NEFİS GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilSEVGİLER
ELLERİNE SAĞLIK TEK TEK RESİMLENİP ANLATILAN TARİFLER ÇOK HOŞUMA GİDİYOR BİRŞEY SORUCAM KAÇA DET ÇIKIYOR HAMURUNDAN MİSAFİRE YAPSAK BEREKETLİ OLURMU?
YanıtlaSilGÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
9 PARÇADAN 3 TANE ÇIKIYOR SANIRIM ANLADIM.:)))
YanıtlaSilcanım merak etmişsin ne sevindim şükür iyiyim bu sabah nöbetten geldim dinlendim yeni pc başına geçebildim paskalyanda enfes olmuş hatcem ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE
YanıtlaSilcok guzel gorunuyorlar afiyet olsun burda da easter bayrami yaklasiyor bendefirsat bulursam komsularim icin yapayim bu coregi
YanıtlaSilMerhaba. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Şimdiye kadar hiç denememiştim, bu tarifi gördükten sonra ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilmerhaba blogunuzu çok beğendim işlerinizin hepsi cıvıl cıvıl yemeklerinize diyecek yok yakında doğum günüm var ve bunlardan birini deneyecem ellerinize sağlık tabi arkadaşlarınızında ellerine sağlık bloguma bekliyorum
YanıtlaSilblogum
http://marifetlendik.blogcu.com(BENİM ÇEYİZLERİM) E BEKLİYORUM ******İYİ GÜNLER******