23 Aralık 2009 Çarşamba

BOŞNAK BÖREĞİ

Böreğimin tarifi 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne evsahibi olan yüreği güzel vefalı arkadaşım nurşen'e gidiyor,kolay gelsin canım... Tarifte börek patatesli hazırlanmıştı ama ben pırasa ile yaptım çok ta güzel oldu,nasılmı yaptım bir bakalım :)

MALZEME:
2 kg.un
2 su.bar.ılık su
300 gr.tereyağ
1 yem.kaş.tuz
HARÇ İÇİN:
pırasa(ince kıyılmış)
2 yem.kaş krema veya kaymak
YAPILIŞI:
Un bir kaba elenir tuz koyulur azar azar su ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.Hafif sert bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamur 3 bezeye ayrılır nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir...
Pırasalar ince kıyılır tencereye alınır suyu çekilene dek kısık ateşte haşlanır(su koulmaz kendi suyu yeter) soğuyunca krema veye kaymak tuz eklenip karıştırılır...
Hamur bezelerinin biri servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır,üzerine eritilmiş tereyağ sürülür,elinizin üstlerini kullanarak alabildiğince inceltilir,yufka düz zemine alınıp üzerine biraz daha yağ sürülür,harçtan alıp kenarına yerleştirilir,rulo yapılır,iki elinizle rulo çekilerek uzatılır.Rulodan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Kalan diğer bezelerde aynı şekilde yapılıp tepsiye yerleştirilir..
Hamur toplarının üzerine kalan tereyağ gezdirilir ve önceden ısıtılmış fırında 45 dak üzeri kızarana dek pişirilir..
Sonra ılık ılık afiyetle yenilir....

17 yorum:

  1. canım supersin ellerine saglık
    afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. çokda hoş olur haticeciğim..
    sevgili arkadaşlarımız yapar ve müthiş olur.
    yazın patlıcanlısı özellikle !!
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Canım ne kadar nefis görünüyorlar,ellerine sağlık..Yemek yememize rağmen ağzımız sulandı yeniden arkadaşlarla..))

    Sizlere afiyetler olsun canım..Kocaman öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ben tepsiyi öylece alsam olurmu ellerine sağlık kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık harika:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerien sağlık.
    macidede yeriz her zaman pırasalı böreği artık sen de yeriz:))

    YanıtlaSil
  7. blogumun sağ tarfında duran bu böreğe gidip gelip gözüm kaydı.pırasalı daha nefis olur bence.ama sanki birazdaha pişmeli kızarmalıymış.nefis olduğu belli zaten

    YanıtlaSil
  8. Hatice ben hiç böyle yapmamıştım, görüntüsüne bayıldım.Hazır elimde süt kaymağım varken ee azda pırasam var yapmayı aklıma koydum.İnşallah Allah izin verirde yarın daha iyi olursam tarifini yapacağım canım.

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. off canım süpersin ya ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  10. Super olmus canim ellerine saglik
    bu hafta denemeliyim tarifi aldim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Hatcem bu cok lezzetli görünüyor. canim cekti inan. Tam damak zevkime göre olmus. Denemeliyim mutlaka. seni kocaman öpüyorum özlemisim hep ortaliktan kayboluveriyorsun.

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerıne sağlık harıka bır göruntu.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Bende sık sık yaparım boşnak böreğini, ama benimki daha değişik yapılıyor. Tadını tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ÇOK CANIM ÇEKTİ ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR:(( ELLERİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  15. ellerine saglik canim nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  16. yıldım cnm ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  17. canımsın ellerine saglık yaptık yedik çok değişik bir tattı kocam çok begendi kahvaltıyada istedi bende bok ye dedim boşayacakmıs beni haberiniz olsun..

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....