16 Eylül 2010 Perşembe

İMAM BAYILDI

Yine sırada bekleyen bir tarif:) bu defa imamı yuvarlayarak bayıltayım dedim:):) hem sunumu hoş hem servisi kolay.....
Patlıcanlar(bostan patlıcan daha iyi oluyor) çizgili şekilde soyulur,yuvarlak dilimlenir,biraz tuzlu suda bekletilir..Tuzlu sudan alınan patlıcanlar kurulanıp bol kızgın yağda kızartılır,yağlı kağıt veya kağıt havluda fazla yağları akması için bekletilir...
Soğanlar piyazlık doğranır,sıvıyağda sotelenir,minik doğranmış domates,yeşik biber eklenir ve biraz daha sotetelenir..Sarımsak,maydanoz,tuz,toz şeker koyulur,biraz kaynar su eklenerek
bir kaç dak.kaynatılır...
Hazırlanan iç malzemesi patlıcanların üzerine yerleştirilir, az sıcak suyu koyularak ister fırında isterseniz ateşte pişirilir,ılık veya soğuk servis yapılır......

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bayılırım eee
    baksana imam bile bayılmış bize lafmı düşer:))Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Farklı bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. selam:)
    Hatice kardeşim buna sadece imam değil bende bayılırım:D ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İmam bayılırda ben bayılmazmıyım....:)))))

    YanıtlaSil
  5. Bende çok severim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünüyor.linie sağlık.

    YanıtlaSil
  7. VALLA İMAMI BENMİ BAYILDIM BELLİ DEĞİL..HARİKA HOŞ BİR SUNUM OLMUŞ.OLSADA YESEK:)ELLERİNE SAĞLIK KANKA:)) BEN KAÇAR............

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim hatta bayıldığım!!!!!yemeklerden birisi.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....