Görüntüsü tavuklu gibi görünsede içi sebze dolu bu pilavın,tarife geçelimmi :) MALZEME:
Haşlanmış tavuk eti
Patlıcan
Domates
Pirinç
Tereyağ
(ölçü vermiyorum,bunu size bırakıyorum)
YAPILIŞI:
Patlıcanlar çizgili şekilde soyulur,yuvarlak şekilde kesilerek tuzlu suda bekletilir..Küçük boyda domatesler kabukları ile elma diliminde doğranır..
Çok az sıvıyağda patlıcanlar,domatesler ayrı ayrı sotelenir..
Tencerede tereyağ eritilir,haşlanmış tavuk etleri üzerine domates daha sonra patlıcan dizilir,üzerine önceden ıslatılmış pirinçler yayılır,kaynayan su ve tuz eklenerek pilav pişirilir...
Pişen ve dinlenen pilav servis tabağına ters çevrilerek minik domateslerle süslenir,afiyetle yenilir.....
bizim evde çok sevilir başlı başına bir öğündür zaten hemen yapasım geldi ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık hatçecim harika görünüyor
YanıtlaSiltam benlik harika bir tarif olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSilHarika bir pilav yemeye doyamaz insan görüntüsü yetiyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilNefisssssss.
YanıtlaSilGörüntüsüne bayıldım saraylara layik bir pilav olmuş
elcazlarına sağlık kızhatce :))
Sevgiler........
Harika görünüyor,acıktırdı beni! :)
YanıtlaSilbayıldım tek kelimeyle mükemmle olmuş yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSil