Bayrama çıtır çıtır, mis gibi tereyağ kokan bir tatlı yapmaya ne dersiniz :) hem kolay hem leziz bence bir deneyelim :) :)
YAPILIŞI:
Yaş kadayıflar minik parçalara ayrılır,tereyağ eritilir, kadayıflar biraz kavrulur ve soğumaya bırakılır..Hazır baklava hamurundan iki yufka alınır ve içine tereyağ ve sıvıyağ karışımı sürülür,fındık veya ceviz serpilir,kavrulan kadayıf serilir, enine rulo yapılır,istenilen miktarda hazırlanır...Rulo yapılan yufkalar dörde veya daha küçük parçalara kesilir , fırça ile üzerine yağ sürülür önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...
Şerbet kaynatılıp ılıtılır...Pişen tatlılar soğutulur üzerine ılık şerbet dökülür afiyetle yenilir..
NOT:
Baklava yufkalarının sayısı çok olduğu için ölçü vermiyorum, size bırakıyorum ama hem kadayıf tereyağla kavruluyor hem arasına ve üzerine yağ sürülüyor diye yağ miktarını çok zannetmeyin ...Kadayıfları az yağda kavuruyoruz,aralarına ve üzerine de az yağ sürüyoruz neyse siz ölçünüzü bilirsiniz anlatmaya ne gerek :) :)
Gene cok guzel bir tarif, ellerine saglik.
YanıtlaSilGuzel bir hafta diliyorum ve de cok cok sevgiler...
Haticeciğim nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKolay ve lezzetli bir tatlı olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilbayram tatlısız, tatlı bayramsız olmaz haklısın haticeciğim..
YanıtlaSilellerine sağlık..
(ben kıvratma isterim :)))
resmen ağzımın suyu aktı.hayırlı haftalar.
YanıtlaSilgeçen bayram yapmıştım gerçekten çok lezzetli ellerine sağlık
YanıtlaSilablacımm tatlı kız geldii:))
YanıtlaSiltatlı tabağını çok beğendii aldıı gidiyoorr:))
öpüyorumm:)