Gaziantep'in meşhur yuvalamasını ,orada yaşayan ve bu güzel yemeği bize tattıran akrabamız Hayriye'nin anlatımı ile sizlere aktarıyorum,eline sağlık canım enfessssti :)
2 su.bar.pirinç
200 gr.kıyma
1 yumurta
tuz-karabiber
--------------------------------
parça et
nohut
800gr. süzme yoğurt
1 yumurta
1 yumurta
2 yem.kaş sıvıyağ
1 yem.kaş.un
ÜZERİ İÇİN:
sıvıyağ
nane
YAPILIŞI:
Parça et ve nohut birlikte düdüklü tencerede pişirilir..Köftenin yapımı için,2 bar pirinç 5 dak suda bekletilir,süzgeçten süzdürülerek bir tepsiye koyulur ve biraz kurutulur ,rondo veya benzeri bir aletten geçirilerek un haline getirilir..Çekilen pirinçler bir tepsiye koyulur,kıyma,yumurta,tuz,karabiber eklenerek yoğrulur,elinizi sıvıyağa batırarak nohuttan minik köfteler yapılır...
Yoğurt,2 yem.kaş sıvıyağ,1 yumurta,1 yem.kaş un birbirine karıştırılır..Karıştırılarak pişen yoğurta kıvamı koyu ise, 1 su bar et suyu eklenerek kıvamı açılır...
Tencerede pişen et ve nohuta önce köfteler koyulur biraz pişirilir sonra yoğurt eklenerek bir taşım kaynatılır,tabağa alınır,üzerine kızdırılmış sıvıyağlı nane dökülür sonra afiyetle yenilir ....
Eğer köfteler hemen tüketilmeyecekse ,kaynar suda şoklanıp,dondurucuda bekletiliyormuş...
Anlatımda bir hata yaptım ise tüm Antepliler affetsin :)
Hayriye nin ellerine saglik.
YanıtlaSilBen de cok severim.
sevgiler
Sefa
olmaz ki bu kadar da iştah açıcı resimler eklemek zorunda mıydın? çoook güzel.
YanıtlaSilOyyyy nasılda severim canım ellerine
YanıtlaSilsağlık kocaman öptüm...
Hayriye hanımın ellerine sağlık..
YanıtlaSilNefis gözüküyor,yuvalamalar :)
Senin de emeğine sağlık haticeciğim,bu güzel paylaşım için..
Mutlu haftalar...
Yöresel yemeklerin tadı, lezzeti bir başka oluyor yapanın elerine sağlık çokta severim tadına doyulmaz bir yemek sizlerede afiyet olsun sevgilerimle
YanıtlaSilyuvalama çorbasına bayılırım.seninkide nefis görünüyor canım
YanıtlaSilOhhh Hatcem nasıl bir görüntü o öyle kokusu resmen burnuma geldi,bayıldım...
YanıtlaSilgüzel görünüyor tadıda yerindedir eminim eline sağlık canm.
YanıtlaSil