1 Mart 2011 Salı

SEBZELİ PİLAV

Tavuklu ve sebzeli pilav yapalımmı (biz hep yapıyor dediğinizi duyudum :),olsun yinede ben yapayım : :)
MALZEME:
yeterince pirinç
1 adet kabak
1 adet havuç
tavuk göğsü(ölçü yok:)
haşlanmış bezelye
haşlanmış nohut
tereyağ
sıvıyağ
1 demet dereotu
YAPILIŞI:
Pirinç tuzlu ılık suda ıslatılır..Havuç((diri kalacak şekilde haşlanır) ve kabaklar(içinin yumuşak kısmı doğranmaz) soyulur küp küp doğranır,diğer sebzelerle haşlanır,kabak sadece kaynar suda 2-3 dak bekletilip alınır...
Tavuk göğsü küp halinde doğranır, çok az tereyağında sotelenir...
Ben pilavı yaparken pirinci önce tereyağında kavururum sonra biraz sıvıyağ döküp suyunu veririm (siz bildiğiniz gibi yapın:)...
Pirinç kavrulup,tavuk,havuç,kabak,bezelye eklenerek pişirilir..Pişen pilava dereotu doğranıp karıştırılır ve servisten önce istenilen kalıba bastırılarak servis tabağına alınır,sıcak nohutlarla süslenir....

2 yorum:

  1. pilavı zaten çok severimde arkadaşım.sunumda bambaşka güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Balparem ellerine sağlık ne kadar
    harika bir pilav bu böyle kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....