31 Mart 2011 Perşembe

Z.YAĞLI YER ELMASI


Yer elmasının, başka sebzelerle karışıp z.yağlı pişmiş halini çok seviyorum :) hafif ve leziz bir yemek,çay sofralarımızı keyifle süsleyebilir...

--------------

Yapılışına geçelim..Yer elması,havuç ve patates soyulur,soğanlar soyulup yemeklik soyulur,sıvıyağda biraz sotelenir,yer elması,havuç,patates ve bürüksel lahanası tencereye eklenir,biraz sotelenir..

Sebzelerin üzerine 1 greyfurt,1 portakal suyu koyulur,tuz ve şeker eklenerek pişirilir..

Pişen yemek ateşten alınarak 1 demet doğranmış dereotu ile karıştırılarak servis tabağına alınır,sıcak veya ılık servis yapılır...

-------

Bu yemek ,tüm sebzeler çiğden koyularak pişirilebilir(farklı sebzelerde eklenebilir).....

8 yorum:

  1. yer elmasını hiç böyle denemedim ama görüntüye bakınca harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yer elması,hem de zeytinyağlı:)
    Kulağa ilginç ama hoş geliyor,tadını çok merak ettim.
    Lezzetli ve bol şifalı olduğu kesin:)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ne kadar sağlıklı bir yemek olmuş canım ellerin dert görmesin bayılırım böyle yemeklere
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. canım ablammmm:)
    nasılsıınn:))
    geldim döndüm sonunda:)
    zeytinyağlı yer elmasını çok severim:)) ellerine emeklerine sağlık canım ablam:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık hiç denemedim tadını bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifdeki şekilde kereviz pişiriyorum ama doğrusu yer elması hiç pişirdiğim bir sey değil.tadını sevmezlerse ziyan olur diye hiç yapmaya kalkışmamıştım ama bu şekilde pişirmek çok mantıklı.yarın pazardan alıp hemen deniycem.teşekkürler, sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Balparem ellerine sağlık görüntü süper ama benim evin beyleri asla yemez öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  8. Hic yapmadim ailemdede yapan yok sanirim tadini merak ediyorum gorunum guzel ellerinize saglik.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....