Yer elmasının, başka sebzelerle karışıp z.yağlı pişmiş halini çok seviyorum :) hafif ve leziz bir yemek,çay sofralarımızı keyifle süsleyebilir...
--------------
Yapılışına geçelim..Yer elması,havuç ve patates soyulur,soğanlar soyulup yemeklik soyulur,sıvıyağda biraz sotelenir,yer elması,havuç,patates ve bürüksel lahanası tencereye eklenir,biraz sotelenir..
Sebzelerin üzerine 1 greyfurt,1 portakal suyu koyulur,tuz ve şeker eklenerek pişirilir..
Pişen yemek ateşten alınarak 1 demet doğranmış dereotu ile karıştırılarak servis tabağına alınır,sıcak veya ılık servis yapılır...
-------
Bu yemek ,tüm sebzeler çiğden koyularak pişirilebilir(farklı sebzelerde eklenebilir).....
yer elmasını hiç böyle denemedim ama görüntüye bakınca harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilYer elması,hem de zeytinyağlı:)
YanıtlaSilKulağa ilginç ama hoş geliyor,tadını çok merak ettim.
Lezzetli ve bol şifalı olduğu kesin:)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
ne kadar sağlıklı bir yemek olmuş canım ellerin dert görmesin bayılırım böyle yemeklere
YanıtlaSilsevgiyle kal
canım ablammmm:)
YanıtlaSilnasılsıınn:))
geldim döndüm sonunda:)
zeytinyağlı yer elmasını çok severim:)) ellerine emeklerine sağlık canım ablam:)
ellerine sağlık hiç denemedim tadını bilmiyorum:)
YanıtlaSilBu tarifdeki şekilde kereviz pişiriyorum ama doğrusu yer elması hiç pişirdiğim bir sey değil.tadını sevmezlerse ziyan olur diye hiç yapmaya kalkışmamıştım ama bu şekilde pişirmek çok mantıklı.yarın pazardan alıp hemen deniycem.teşekkürler, sevgiler....
YanıtlaSilBalparem ellerine sağlık görüntü süper ama benim evin beyleri asla yemez öpüyorum seni.
YanıtlaSilHic yapmadim ailemdede yapan yok sanirim tadini merak ediyorum gorunum guzel ellerinize saglik.
YanıtlaSil