Enginarın z.yağlısını çok seviyorsam da bu defa tavuklusunu yaptım, sonuç harika oldu..
Enginarları limonlu kaynar suda biraz haşlayalım..
Tavuğun göğüs etlerini,küp küp doğrayıp sıvıyağda biraz soteleyelim,havuçları doğrayıp ekleyelim,kabakları ekleyip hepsini soteleyelim.Tavuklu harcın içine karabiber tuz ve istediğiniz baharattan koyalım..
Enginarları tencereye alalım,içine tavuklu harçtan doldurup,enginarları haşladığımız sudan ve biraz yağ(yağ seçimini size bırakıyorum:) koyup pişirelim,ocaktan almaya yakın üzerine kaşar rendesi serpip 5 dak daha pişirip afiyetle yiyelim...
Harcın içine,patates ve mantar da koyulabilir...
Ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..görüşmek üzere sevgiler sana..
YanıtlaSildeğişik bir tarif.çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılar.
geçenlerde paptyam da yaptı:)
YanıtlaSilne güzel oldu:) buralarda çok ufak enginarlar büyük bulduğum anda bende yapcam:)
haticem nasılsın tatlım çok özledim valla....
YanıtlaSilbloglar açıldı hemen koştum geldim.... öperim tatlı yanaklarından...
ayrıca enginar nefis grünüyor eline sağlık canım...
öptüm
Haticeciğim enginarı çok sevdiğim için her türlüsü kabulüm eline sağlık buda değişik ve leziz olmuş canım afiyet şifa olsun
YanıtlaSilsevgilerimle
Balparem bende bayılırım enginara ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olmuş.
YanıtlaSil