MALZEME:
1 lt. süt
10 yem.kaş irmik
10 yem.kaş şeker
1 paket vanilya
2 yem.kaş tereyağ
PORTAKALLI BÖLÜMÜ İÇİN:
2 su.bar. portakal suyu
4 yem.kaş irmik
4.yem.kaş şeker
1 yem.kaş portakal rendesi
YAPILIŞI:
Önce portakallı bölümü yapılır,malzemeler karıştırılıp pişirilir..Pişen porkallı irmik sıcakken kalıbın alt kısmına yayılır...
Sütün içine irmik,şeker,vanilya ve tereyağ koyulup (ben içine de portakal rendesi koydum tarifte yoktu güzel oldu) pişirilir,portakallı karışımın üzerine dökülür...
Tatlı buzdolabında bir gece veya bir kaç saat bekletilir nane ile süslenip afiyetle yenilir :)
Tatlı buzdolabında bir gece veya bir kaç saat bekletilir nane ile süslenip afiyetle yenilir :)
Bu da Muradiye'ye yaptığım çilekli versiyonu ,tek değişikliği portakal suyu yerine çileği blender den geçirip elde ettiğim çilek suyunu kullandım,arkadaşlar güzel olduğunu söylediler :)
------------------------------------------------
Bu hafif tatlıyı hazır meyva suyuyla da yapalirsiniz şeker oranını ayarlamayı unutmayın olurmu :)
Canım yalnız senin kalıplarında çok güzel.Nerden bulucaz biz bu kalıpları?
YanıtlaSilBalparem şükür kavuşturana bugün ak
YanıtlaSillımdan geçtin:)))Tatlın ve sunum en
fes ellerine sağlık öptüm kocaman..
harika olmuşlr ağzımın suyu aktı desem ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok gösterişli olmuş canım ellerine sağlık bayıldım görüntüsüne:)
YanıtlaSilsevgiler:)))
Her iki tatlıdan super olmuş Kalıplarda çok şık ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilgörüntülerne bayıldım cnaım.harika olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİrmik tatlılarının hepside birbirinden güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİzlemeye aldım sizi :)
merhabalar ..blogu yenı kesfettım hepsını gezemedım ancak cok begendıklerım oldu ..ellerine saglık:)hemen ızlmeye aldım .sıksık goruselım ınsallahh..sevgıller. zeynep:)))))
YanıtlaSilgörüntü muhtesemmm ellerıne saglık portakallısını muhakkak denemelıyımm
YanıtlaSilİkisi de birbirinden güzel,tatlıdan ziyade enfes bir pasta gibi görünüyorlar :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Harika bir sunum, bende irmiği çilek veya portakallı çok yaparım, ellerinize sağlık...
YanıtlaSil