Ölçü vermiyorum,ilk yufka serilir,arasına yumurta,sıvıyağ ve sütten oluşan sos sürülür,peynirli maydanozlu iç malzemesi koyulur ...Malzemenin üzerine ikinci yufka serilir(böylece malzemeler koruma altına alınır:),bir kenarından toplamaya başlayarak pileler yapılır..Yufka ikiye bölünerek fırın kabına yerleştirilir (benim kalıbım küçük olduğu için böldüm bütün olarakta yerleştirebilirsiniz) istenilen miktarda yufka kullanarak börek tamamlanır...Kalan sos üzerine dökülür ,dilimlenir ve 1 gece buzdolabında bekletilir,önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
2 kere denemişliğim var haticeciğim,
YanıtlaSilozaman blogda yoktu :)
bir elim değerse aklımdan uçmazsa çç
kulağını çınlatarak yapmalı :)
afiyetler olsun canım,
ellerine sağlık..
korumaya alinan ic malzemeler ne guzel gorunuyor..
YanıtlaSilEllerine saglik canim
Nam-ı diğer kırışık börek!Geçenlerde yine yaptım ama bu korumalı durum çok hoşuma gitti.ellerine sağlık.
YanıtlaSilgünaydın canım,nasılsın?
YanıtlaSilböreğin çok güzel olmuş ellerine sağlık,bizim kırma tarifine benziyor,yayınlarkende yazdım,şimdi yayınladım canım,gene bekliyorum,teşekkürler,sevgiler :)
beş çayına yada kahvaltıya ne güzel olurdu şimdi.ellerine saglık.
YanıtlaSilBalparem uzun zamandır bende yapma
YanıtlaSildım aslında çok severim.Neyse uğraş
mama gerek yok hazırını alıp gideyim ellerine sağlık kocaman öpü
yorum.
Daha önce bende yapmıştım canım harika bir lezzet.Şuan işyerindeyim ve nasıl acıktım.Ekrana yapıştım resmen:))Acayip canım çekti yani.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilablacım ellerine emeklerine sağlık:))
YanıtlaSilablasının tatlı kızı bir iç geçirdi bir dilimde ben yesemm dedii:))
kız hatçee.ne güzel bir börek olmuş bu.afiyet bal şeker olsun canım.
YanıtlaSilEllerine saglik, ne kadar istah acici gorunuyior Hatice:)
YanıtlaSilSelam ve sevgiler...