11 Eylül 2012 Salı

İNCİRLİ TART

 İncir benim en vazgeçilmezlerinden birisi ; e birde tart hamuru ile birleşince enfes oldu :)
MALZEME:
2 adet yumurta sarısı
150 gr.margarin (yumuşak
2,5 su bar un
1/2 su bar toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
---------------
incir
YAPILIŞI:
Unun ortasına,yumuşamış margarini,şekeri,yumurta sarılarını ve kabartma tozun koyarak özlü bir hamur elde edene dek yoğrulur...Hamur açılır,25-30 cm. çapındaki un serpilir ve hamur yerleştirilir,hamurun kenarları biraz yükseltilir çatalla 7-8 yerinden delinir...İncirler dilimlenerek üzerine yerleştirilir,üzerine az toz şeker serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Pişen tart fırından alınır ve soğutulur,istenirse üzerine reçel  veya marmelat sürülür ama ben incirlerin balı aktığı için bir şey sürmedim...

5 yorum:

  1. ellerine sağlık hiç tatmadığım bir lezzet ama çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım merak ettim şimdi bak :)

    YanıtlaSil
  2. lezzetli gozukuyor. elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. Resmen ye beni diyor balımmm elleri
    ne sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ablacım ellerine sağlık..
    mükemmel görünüyor tartn tabii inciri sevenlere:)))

    YanıtlaSil
  5. Merhabaa hatice hanım.. ellerinize sağlık tartınız çok leziz görünüyor...

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....