10 Ekim 2012 Çarşamba

KAVUK POĞAÇA

 Kavuk poğaçanın isim annesi sevgili Cahide  paylaşımın için sağol arkadaşım...Bu poğaçaları arkadaşlarım için yapmıştım  çok beğendiler , bende sizlerle paylaşmak istedim....
MALZEME:
2 su bar süt
1 çay bar sıvıyağ
2 adet yumurta
1 yem kaş şeker
1 tat kaş tuz
5,5 su bar un
1,5 çay kaş istant maya
İÇ MALZEME:
köy peyniri veya beyaz peynir
(tarifte 2 adet haşlanmış minik doğranmış patates,maydanoz,karabiber,kimyon) var isterseniz bunlarıda ekleyebilirsiniz...
------------------------
200 gr. tereyağ arasına sürmek için
---------------------------------
YAPILIŞI:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alınır yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir...
Hamur 6 eşit parçaya bölünerek yar saat dinlendirilir,hamurlar dikdörtgen şekilde açılmaya çalışılır,tereyağ az eritilir ki üzerine sürünce akmasın,,Hamurların arasına bolca tereyağ sürülür 3 adet üst üste koyularak 2 hamur elde edilir...Hamurlar yanlardan kapatılarak  zarf şeklinde katlanır strech filmle kapatılarak  buzdolabında yarım saat bekletilir..
Dolaptan alınan ilk hamur 6-7 mm kalınlığında açılır,1 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir...Her şerit ucundan başlayarak rulo şeklinde sarılır ucu orta kısmına bastırılır,tüm şeritler bitince ilk şeritten başlanarak merdane ile hafifçe açılır,fazla bastırılmaz ki katları bozulmasın...İçine iç malzemesi koyulur kenarları ortaya tolanır ve toplanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir,üzerine kalan tereyağdan sürülür,yar saat mayalanması için bekletilir...
Kabaran poğaçalar 180 derecelik soğuk fırında kızarana dek pişirilir...İsterseniz sıcak sıcak,isterseniz ılık ılık tüketilir....
Bahtiyar'cığım haydi mutfağa tarif geldi :) :)

11 yorum:

  1. Balım ellerine sağlık nefis olmuşlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. şekli çok güzelmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir tarif, ve biraz zahmetli :) Ellerine sağlık Hatice.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili haticecim ne kadar güzel ne kadar hoş bir sarış böyle
    Ttlısını yani üzümlüsünü çok iyi bilirimde ğoğaçası aklıma gelmedi ki hiç !
    Eminim çayın yanında bir harika olmuştur
    Elelrine sağlık canım
    Birazda turşu kavururuz dimi yanına !! :))))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  7. ismi çok hoş :)elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Harika bir pogaca olmus ellerinize saglik, blogunuz da harika...Bende beklerim sizi bloguma, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Hatce ellerine sağlık, tarifi dört gözle bekliyordum, hemen yapacağımmmm inşşşşşş

    Bahtiyar

    YanıtlaSil
  10. çok cici ve leziz görünüyor canım adıda ne hoşmuş mutlu günler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar. ödüllü yemek yarışmamıza katılmak istermisiniz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html bekliyoruz

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....