Merhaba tüm dostlarıma,sevdiklerime güzel bir hafta geçirmelerini diliyorum...Haftaya sevgili arkadaşım Fikriye'nin sofrası ve sofranın assolisti tiritle başlamak istiyorum,başka nelermi yedik :) aslında sadece tirit yeterliydi : )eline sağlık canım her şey çok güzeldi ama tirit enfessss :)
Tirit...
Nohut köftesi...
Elmalı kurabiye..
Mevsim salatası...
İrmik helvası...
Turşu...
TİRİT:
Tavuk haşlanır suyu bir kenara ayrılır (aslında tirit kaz eti ile yapılıyormuş ama olmayınca tavukla yetiniliyor)...Pilav pişiriliyor,servis tabağına yayılıyor,üzerine tavuk etleri diziliyor...Açılıp kurutulmuş hamur yaprakları tavuk suyuna batırılıp etlerin üzerine seriliyor (kaz etinde kazın yağı ile ıslatılıyor)üzerine eritilmiş tereyağ gezdiriliyor,tabağınıza alınıp afiyetle yeniliyor :)
Bu deri üzerine boncukla işlenmiş masa örtüsünün ranırı ,mimarı Fikriye :)
3 yorum:
Ankara'da çocukluğumda bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılırdı trit. Ama bu bambaşka bir yemek. Hamuru kurutup,ıslatıp kullanmak da ilginç. Yapanın ellerine sağlık, hakikaten sadece trit bile yetermiş.
OHH ..
memleket kokuları buralara kadar geldii..
afiyetler olsun hatcem..
Afiyet olsun Hatcem ,arkadaşının da ellerine sağlık...
Yorum Gönder