3 Ekim 2012 Çarşamba
HÜNKAR BEĞENDİ
Merhabaa :) yine yayınlamakta geç kaldığım bir tarifle geldim :) ama patlıcanlar henüz bitmedi :)
MALZEME:
1/2 kg. kuşbaşı et (bonfilelik veya kuzu eti)
4 yem.kaş sıvı yağ
tuz-karabiber
isteğe göre çok az domates salçası veya toz kırmızı biber (renk vermesi için)
-------------
BEĞENDİ İÇİN:
5 orta boy patlıcan
2 yem.kaş un(silme)
2 su bar süt
4 yem.kaş sıvıyağ
75 gr.kaşar rendesi
1/2 limon suyu-tuz-kekik
YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağ alınır
etler eklenir,suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur..Etlerin üzerine 1 parmak aşacak kadar sıcak su,tuz,karabiber ve kekik eklenir,ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirilir...Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçakla delinerek isterseniz ocakta ,isterseniz fırında közlenir...Kabukları soyularak limonlu suda 5 dak.bekletilir..Patlıcanlar sudan alınarak suları süzülür ve ince ince doğranır..Tavaya sıvıyağ alınır,un eklenir un hafifçe sararana dek kavrulur...Sonra kıyılmış patlıcanlar,tuz ve sıcak sütü ekleyerek beğendi koyulaşana dek pişirilir...Ateşten almadan 1 dak önce kaşar rendesini ekleyip karıştırılır..Beğendi servis tabağına yayılır,ortasınaeti koyularak servis yapılır,afiyetle yenilir :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Balım ellerine sağlık bayılırım öpüyorum...
Benimde çekip yayınlayamadığım bir tarif ellerine sağlık çok güzel oluyor sevgiler...
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
Saygılar.
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
çok seviyorum hünkar beğendiyi ,kışlık hazırladığımız köz patlıcanlarla da yapabiliriz ellerinize sağlık...
evet ya ben de patlıcanların son dönemini değerlendireyim diyordum ellerine sağlık hemşerim
Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.
Bayılırım bu yemeğe!
uzun zamandır da yapmadım yapasım geldi Hatice çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
nefis bir tarif ellerinize sağlık
Yemek Tarifleri -
Yemek Çeşitleri -
pislink.com
ahh benim ennn sevdiceğim..
beğendi gerçekten kendini çok güzel beğendirmiş..nefis görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder