24 Ekim 2012 Çarşamba
ŞERİT BAKLAVA
Kurban bayramımız mübarek olsun...
Bayramda sevdiklerinize değişik bir tatlı sunmak isterseniz buyrun tarifim :) :)
MALZEME:
baklava yufkası(1 kg'lık),
200 gr. tereyağ,
fındık veya ceviz,
ŞERBET:
2 su bar soğuk su,
3 su bar toz şeker,
çeyrek dilim limon,
YAPILIŞI:Tereyağ tavada eritilir,dikdörtgen cam fırın kabı tereyağ ile yağlanır..Baklava yufkasının bir kısmı rulo yapılır ince şeritler halinde kesilir,tüm yufkalar aynı şekilde doğranır,doğranan yufkalar elle hafifçe karıştırılır...Yufkaların üzerine tereyağ dökülerek karıştırlır ve yufkaların her tarafının yağlanması sağlanır...
Yufkaların yarısı fırın kabına yayılır,elle hafifçe bastırılır, fındık yayılır kalan yufkalar yerleştirilir üzeri düzeltilerek düz bir zemin elde edilir...Tatlı önceden ısıtılmış fırında 25 dak pişirilir(kızarana dek)...
Tatlı pişerken şerbet hazırlanır,pişen şerbet ılıtılır,tatlı pişip ilk sıcaklığı çıkınca şerbetle buluşturulur :)
--------
ben kıtır tatlı sevdiğim için hem tatlı hem şerbeti ılık kullandim,tarifte tatlı ve şerbet sıcaktı tercihi size bırakıyorum....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
değişikmiş, elinize sağlık... :)
Öncelikle iyi bayramlar süpersin arkadaşım baklava harika görünüyor ellerine sağlık. Ben normal yufkaları parça parça doğrayıp iç harcıyla harmanlayıp üzerine soda döküyorum harika oluyor.Tavsiye ederim
Haticem,Kurban bayramın mubarek olsun,çok öpüyorum...selamlar :)
1 Kasım 2012-1 Aralık 2012 Tarihleri arasında
77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinde Bendeniz Yani Gelibolu17-MidedenKalbe Blogspotumda
birbirinden güzel tariflerinizi bekliyor olacağım,emrinize amade olacağım :)
Bir yorum uzağınızdayız,tek yapmanız gereken tarifinizi yayınlayıp,altına Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için bana gönderdiğinizi belirten not düşüp bana haber vermeniz,elimden geldiği kadar çabuk gelip tariflerinizi alıp blogumda keyifle yayınlayacağım....
Şimdiden çoook teşekkürler,her zaman olduğu gibi beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum,hatta adım gibi eminim :)
Etkinliğimize Her zamanki gibi Herkes davetlidir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında ikram edilecek tarifler olmasına özen gösterelim :)
Görüşmek üzere,hoş kalın,selamlar olsun....
<BANA ÇOK DEĞİŞİK FİKİRLER VERDİNİZ TEŞEKKÜR EDRİM.BNDE BEKLERİM.
Tatlinizi denedim ama yagi dokunce hamur oldu yapisti birbirine cope atmak zorunsa kaldim
merhaba adsız arkadaşım,baklavanızın ziyan olmasına üzüldüm,acaba yağınız çokmu sıcaktı...ben deneyip sonucu başarılı olan tarifleri sizlerle paylaşıyorum, gerçekten üzüldüm,sevgiyle kalın....
Yorum Gönder