![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxev6YyO2MR4cAQyT8oBSGraAh-IpZDkzzfxD7-PNFpoC9Jo2TNI_wtzOZW2eggZjd0Z3rqCcNn5YWp3sfRBOTVli4kuWtOjXw8Op9TtWCLxWdvX-b70gsmoUCEz8EjK1zkDHasBpuBRbc/s280/do%C4%9Fu+008.jpg)
1 adet portakal
3 adet yumurta
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar.un(az gelirse un eklenir)
1 adet kabartma tozu
1 su.bar.portakal suyu
kakao(arzuya göre)
kakao(arzuya göre)
Portakal kabuğuyla birlikte rondodan geçirilir,yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Diğer malzemelerle karıştırılır.Yağlanmış fincanların içine pasta kağıtları yerleştirilir,yarıdan fazlasına hamur dökülür.Derin bir tencereye yerleştirilen fincanların yarısına kadar su doldurulur.Kapağına bir havlu sarılır(buhar damlamaması için)ve tencereyi ateşe koyun,kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir.Piştikten sonra yarım saat bekletilip kapağı açılır.Tarifte üzerine sos dökülmüştü ,biz daha az kalorili olsun diye böyle yedik (laf aramızda soslu daha güzel olur)
Maşallah Hatice'maşallah..Ne kadar nefis görünüyorlar..Ayrıca çok güzelde kabarmışlr..))Harikasın canım ya..Çok seviyorum seni bitanem..Çok da öpüyorum..Sevgiler..
YanıtlaSilWowwwww! mmmmmmmmmmmmmmmm
YanıtlaSilDear, very, very delicious!!!! Wooowwww!
Kiss
Hatice cesaret edip hazirlamadigim keki yapmissin cok guzel olmus
YanıtlaSilafiyet olsun canim
sevgiler
sevgili kız hatice :))
YanıtlaSilbu tarifi ayrıntılı ve çok değişik olarak bizlere verdiğin için çok teşekkürler...ellerine sağlık harika görünüyorlar.kokusu buraya kadar geldi.mmmm mis gibi sevgiler
merhaba canım güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim ziyaretine geldim eleine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilİlk defa buharda pişen kek duydum.Teşekkürler hayatım.Deneyeceğim,bakalım seninkiler gibi güzel olacak mı:)
YanıtlaSilben de yapmıştım geçen sene.hakikaten güzel oluyorlar.eline sağlık canım...
YanıtlaSilhiç tencerede, suda pişmiş keklere benzemiyor. ne güzel olmuşlar böyle..
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgiler,
Whats up dude
YanıtlaSilIt is my first time here. I just wanted to say hi!