MALZEME:
buğday
nane
maydanoz
dereotu
roka
ceviz
nar
----------
SOS:
sıvıyağ
limon
nar ekşisi
sarımsak(ezilmiş)
tuz
--------------
YAPILIŞI:
Buğday akşamdan kaynar suda biraz kaynatılır ve kaynayan suyun içinde sabaha dek bekletilir...Sabah buğdaylar yumuşayana dek haşlanır...Tüm sebzeler minik minik kıyılır,haşlanıp soğuyan buğdayla karıştırılır....Sos hazırlanıp tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır,afiyetle yemek üzere masadaki yerini alır :)
--------------
Buğday fazla haşlanıp birazı dondurucuya atılarak daha sonra kullanılır.....
MERHABA ELLERİNE SAĞLIK BEN DE YOĞURTLU YAPIYORUM ÇOK GÜZEL OLUYOR.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE....
ellerine sağlık harika olmuş.aşureden kalan biraz buğdayım var bende yapayım.
YanıtlaSilHmmm çok nefis görünüyor canım eline sağlık ben bayılıyorum böyle salatalara sevgiler...
YanıtlaSilAblacıım ellerine sağlık çok lezzetli olduğundan eminim:)
YanıtlaSilHaticemmm ellerine sağlık çok sağlıklı ve besleyici bir salata ol
YanıtlaSilmuş ellerine sağlık öpüyorum.
Hatce ablam ellerine sağlık:)
YanıtlaSilnefis sağlıklı bol yeşillikli bir salata olmuş:)
ellerin dert görmesin ablamm:)
hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..
Denemek istediğim tariflerden biri. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Bu aralar Pınar Labne Meşhurlar yarışmasına katıldığım için oy toplamaktan blogumla pek ilgilenemiyorum. desteklerinizi beklerim:))
YanıtlaSilSevgiler.