250 gr.margarin (yumuşak)
1 adet yumurta
1 su.bar.nın 4/1 sıvıyağ,kalanı su
alabildiğince un
1 su bar.un (ayrıca)
tuz
------------------
iç malzemesi,peynir,kıyma veya patates
-----------------------
YAPILIŞI:
Margarin ve 1 bar.un birbirine iyice karıştırılarak krem haline getirilir...Yumurta,sıvıyağ,su,tuz ve un ile hamur yapılarak üçe bölünür...
İlk hamur un yardımı ile açılır(ne kadar ince açılırsa o kadar güzel oluyor),üzerine unlu yağ karışımının 3/1.i sürülür,diğer iki hamur açılarak aralarına yağ sürülerek üst üste koyulur ve hamur rulo yapılır,buzdolabında bir kaç saat dinlendirilir....
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesilerek elde yuvarlanır,sonra açılarak ortasına iç malzemesi koyularak kapatılır,üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Milföy kıvamında çıtır çıtır,ısırınca ağızda dağılan poğaçalar hazır bile :) sıcak ve ılık yenmesi şiddetle önerilir :)...................
poğaça harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanımmmm senin sesini duymakta harikaydı.Poğaçaya bittim ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım buradan nefis gözüküyor çok değişik bir lezzet olmuş.Sayfanı beğenerek izliyorum neden izlemeye almamışım seni:)sık kullananlara eklemişim:)
YanıtlaSilkucak dolusu sevgiler...
mmmh süper görünüyorlar! ellerine saglik canim! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.
YanıtlaSilVav harika bayıldım.Arasına hiç margaini ınla karıştırarak sürmemiştim çok ilggimi çekti ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilooh nefis görünüyor çıtır çıtır lezizmi leziz.. Sıcacık bir çayla nefs olurdu doğrusu...
YanıtlaSilKocaman öpüyorum canım özledim seni çoook
Haticeciğim buna çok benzeyen bir poğaçayı arkadaşımda yemiş ve tarifini almıştım denemeye fırsat bulamadan sende gördüm maşaallah nasıl güzel görünüyor eline sağlık resimden belli milföy gibi çıtır çıtır olduğu bende o aldığım tarifi bir karşılaştırıp bakayım aynısımı diye
YanıtlaSilsağlıcakla canım
ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL ARKADAŞIM POĞAÇANIN HER TÜRLÜSNÜ ÇOK SEVİYORUM..
YanıtlaSilSEVGİLER..
Haticecim tam acıkmışım, ne yesem diye mutfağa gidecekken poğaça tarifi iyi geldi :) hamuru rulo yapıp poğaça yapmak iyi fikir, böyle denemedim ve denemediğme de pişmanım şimdi.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ellerine sağlık çok güzeller
YanıtlaSilHatce ablam ellerine emeklerine sağlıkk:))
YanıtlaSilbirde çayımız olsaydı beraber ne güzell olurdu ablacım:)
tatlı kızdan öpücükler:)
selamun aleykum kardeşim.ben bu poğacanızı denemek istiyorum ama.margarin içine koyduğunıznuz unun ölçüsü 1 su bardağımı cevaplarsanır z memnun olurum. teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba sevim hanım:)
YanıtlaSilmargarinin içindeki un 1 su bardağı,tarifte belirttiğim 1 bar.un (ayrıca)yazdığım margarin için..inş tadını beğenirsiniz,sevgiler...
ablacım merhaba tariflerinizi beğenerek izliyorum vede deniyorum katmer poğaçanızı iki kez denedim ikisindede olmadı tarifte bir yanlışlık varmı bakarmısınız birdaha denemek istiyorum kabartma tozu falan konmuyor değilmi.. sevgiler
YanıtlaSilmerhaba, canım tariflerimi beğenip denemene sevindim ama poğaçanın tutmamasına üzüldüm,tarifte kabartma tozu yok ,bazen rast gelmiyor sanırım,ben tutacağından emin olduğum tarifleri yayınlıyorum ama ,sevgiler....
YanıtlaSil