Kıtır kıtır bir börekle geldim :)
MALZEME:
1su.bar.su
1 çay.bar.sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 limon suyu
1/2 paket teremyağ(daha kıtır oluyor)
tuz
aldığı kadar un
----------------------
İÇ MALZEMESİ :
patatesli,ıspanaklı,peynirli,kıymalı veya pırasalı olabilir (tercihi size kalıyor:)
YAPILIŞI:
Un elenip diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur,8 parçaya bölünür,unlanarak oklava ile açılır...Hamura eritilmiş yağ sürülür ve bohça gibi katlanır,buzdolabında bekletilir..Dinlenen hamurlar uzunlamasına açılır ve içine istenilen iç malzemesi koyulur ve rulo yapılır,üzerine yumurta sarısı sürülür,haşhaş veya susam serpilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Pişen börekler istenilen boyutta kesilerek servis yapılır....Böreklerin uzunları patatesli,nal şeklinde olanı pırasalı....
Ellerine sağlık canım elde açma börek gibisi varmı:)
YanıtlaSilHMM NEFİS BİR BÖREK HER ZAMAN ÇITIR TERCİH EDERİM BÖREĞİ.MİLFÖY GİBİ DURUYOR.EN KISA ZAMANDA DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.AFİYET OLSUN.SEVGİLER
YanıtlaSilElde açılan börek güzel olmazmı ellerine sağlık
YanıtlaSilel açması hemde çok kolay ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKuş olup uçmayı ne çok istedim bilemezsin !
YanıtlaSil:)))
ablacım ellerine emeklerine sağlık böreğin nefis enfess muhteşeemm:))
YanıtlaSiltatlı kızdan kocamann öpücükler:)
ellerine saglik canim nefisss görünüyorlar..sicaick sevgileirmle..
YanıtlaSilböreğine bayıldım canısı.
YanıtlaSilellerine sağlık.
SEVGİLER,İYİ AKŞAMLAR
Elinize sağlık bu böreği daha önce yapmıştım çok nefisti gerçekten sevgiler...
YanıtlaSilEl açması olması benim için çok önemli elelrine sağlık canım...
YanıtlaSil