11 Ocak 2011 Salı

KITIR BÖREK

Kıtır kıtır bir börekle geldim :)

MALZEME:
1su.bar.su
1 çay.bar.sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 limon suyu
1/2 paket teremyağ(daha kıtır oluyor)
tuz
aldığı kadar un
----------------------
İÇ MALZEMESİ :
patatesli,ıspanaklı,peynirli,kıymalı veya pırasalı olabilir (tercihi size kalıyor:)
YAPILIŞI:
Un elenip diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur,8 parçaya bölünür,unlanarak oklava ile açılır...Hamura eritilmiş yağ sürülür ve bohça gibi katlanır,buzdolabında bekletilir..Dinlenen hamurlar uzunlamasına açılır ve içine istenilen iç malzemesi koyulur ve rulo yapılır,üzerine yumurta sarısı sürülür,haşhaş veya susam serpilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Pişen börekler istenilen boyutta kesilerek servis yapılır....Böreklerin uzunları patatesli,nal şeklinde olanı pırasalı....


10 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım elde açma börek gibisi varmı:)

    YanıtlaSil
  2. HMM NEFİS BİR BÖREK HER ZAMAN ÇITIR TERCİH EDERİM BÖREĞİ.MİLFÖY GİBİ DURUYOR.EN KISA ZAMANDA DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.AFİYET OLSUN.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. Elde açılan börek güzel olmazmı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. el açması hemde çok kolay ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Kuş olup uçmayı ne çok istedim bilemezsin !
    :)))

    YanıtlaSil
  6. ablacım ellerine emeklerine sağlık böreğin nefis enfess muhteşeemm:))
    tatlı kızdan kocamann öpücükler:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik canim nefisss görünüyorlar..sicaick sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  8. böreğine bayıldım canısı.
    ellerine sağlık.
    SEVGİLER,İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık bu böreği daha önce yapmıştım çok nefisti gerçekten sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. El açması olması benim için çok önemli elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....