Ben, su böreği yaparken artık yufka açmıyorum,sağolsun burada yufkacılar taze böreklik yufkalar açıyor bizede haşlayıp pişirmek düşüyor:)
İsterseniz hazır yufka isterseniz kendi açtığınız yufka ile yapılan böreklerimizin dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olsun isterseniz; tepsinin altına iki sıra baklavalık yufka serelim üzerini yağlayıp,haşladığımız su böreği yufkalarını yerleştirelim...Yerleştirme işi bitince üzerine tekrar iki sıra baklavalık yufka serelim,ateşin üzerinde çevirerek böreğimizi kızartalım,altı pişince alt üzt yapalım diğer tarafını pişirelim( fırında pişirirken baklavalık yufkayı sadece tepsinin altına sermek yeterli servis yaparken ters çevirelim ,işte kıtır kıtır su böreğimiz yemeğe amade :) afiyet olsun,sevgilerrrrr :)
Harika bir fikir canım , ben su böreği yapmam ama kayınvalidem sağolsun yapıyor bizede ..Ona anlatırım artık bu yöntemini :)
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilooo hemşerim nefis gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhaba evet yufkacılarda var maketler dede satılıyor artık paket halinde ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Ablacığım :)
YanıtlaSil