MALZEME:
5 adet yumurta
6 kah. fin un
3 kah. fin. şeker
1 paket kabartma tozu
2 kaş kakao
1 çay bar limonlu su(1/4 limon suyu ile karıştırılmış)
limon rendesi
KREMA:
1 yumurta
6 kaş un(tepeleme)
5 su bar süt
1 su bar toz şeker
2 paket vanilya
1 limon rendesi
ÇİKOLATA ÖRTÜSÜ:
200 gr. bitter çikolata
50gr. margarin
250 gr. dondurulmuş veya taze vişne
1 bar vişne suyu veya kompostosu(pastayı ıslatmak için
ganaj çikolata (üzerine serpmek için )
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker beyazlaşana dek mikserle çırpılır, limonlu su,kabartma tozu,un, yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teli ile karıştırılır..
Hamuru yağlanıp unlanmış kalıba dökülür,190 dereceli fırında pişirilir..Pasta kalıbında soğutulur 3. parçaya kesilir,üzerleri vişne suyu ile ıslatılır..
Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir,soğuyunca yar.dak mikserle çırpılır,pastanın alt tabanına krema yayılır,vişneler dizilir...Pastanın diğer parçası üzerine kapatılır krema ve vişne koyulur,üst parça üzerine yerleştirilir üzeri ve yanları krema ile kapatılır...
Çikolata ve margarin benmari usulü ile eritilir..Pastanın yüksekliği ve enine göre yağlı kağıt kesilir çikolata bu kağıda taşırmadan yayılır ve pastanı etrafına sarılır..Pasta sertleşene dek buzdolabında bekletilir,kağıdı çıkartılır,pastanın üzeri, zevkimize göre süslenir veee bir kaç saat sonra afiyetle yenilir...
--------------------------------
Tarif: Emine Beder'den....
Ellerine sağlık arkadaşım,güzel bir haftasonu diliyorum.Bir dilim aldım :) Sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAfiyetler olsun sevgilerimle...
oy oyy :))
YanıtlaSilkenarında ki,tüm çikolata bantını da ben yicem !!
:))))))))))))
çok renkli çok güzel bir pasta olmuş
YanıtlaSilafiyet olsun
mutlu pazarlar
nefis olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSil