Ceeeee :) ben geldim :) yine yayınlanmak için sırasını bekleyen tatlımı sizlere takdim edeyim :)
MALZEME:
1 kg.baklavalık un
3 adet yumurta
1 çay kaş tuz
2 su bar su
1 limon suyu
---------
yar kg. nişasta
400 gr. tereyağ ( yağ fazla derseniz azaltılabilir :)
kaymak(tercihe göre)
2,5 su bar dövülmüş fıstık veya antep fıstığı
--------------
ŞERBET:
1 kg. toz şeker
3,5 su bar su
YAPILIŞI:
Un elenir üzerine su tuz,limon suyu yumurtalar kırılır sert bir hamur yoğrulur,üzeri örtülüp 20 dak dinlendirilir...Hamur 12 bölünür nişasta serpilerek oklava ile incecik açılır..Hamurlar dörde bölünür,her parça akordiyon gibi hafifçe büzülür,içine 1 çay kaş kaymak ve ceviz koyulur,uçları üst üste getirip kapatılır...Bohçalar ters çevrilir,kapatılmış kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir...
Eritilmiş tereyağ üzerlerinde gezdirilir,önceden ısıtılmış fırında kızartılır..Şerbet kaynatılır şurup kıvamına gelince ,fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür,şerbet çekince servis yapılır...
-------------
tarif Sofra dergisinden ....
2 yorum:
mmmm nefis nefis,ellerine sağlık.
gelin olmuş bize ben yiyim diye :P
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder