Patlıcanlar(bostan patlıcan daha iyi oluyor) çizgili şekilde soyulur,yuvarlak dilimlenir,biraz tuzlu suda bekletilir..Tuzlu sudan alınan patlıcanlar kurulanıp bol kızgın yağda kızartılır,yağlı kağıt veya kağıt havluda fazla yağları akması için bekletilir...
Soğanlar piyazlık doğranır,sıvıyağda sotelenir,minik doğranmış domates,yeşik biber eklenir ve biraz daha sotetelenir..Sarımsak,maydanoz,tuz,toz şeker koyulur,biraz kaynar su eklenerek
bir kaç dak.kaynatılır...
bir kaç dak.kaynatılır...
Hazırlanan iç malzemesi patlıcanların üzerine yerleştirilir, az sıcak suyu koyularak ister fırında isterseniz ateşte pişirilir,ılık veya soğuk servis yapılır......
8 yorum:
Canım ellerine sağlık bayılırım eee
baksana imam bile bayılmış bize lafmı düşer:))Kocaman öpüyorum.
Çok güzel görünüyor. Farklı bir tarif ellerine sağlık
selam:)
Hatice kardeşim buna sadece imam değil bende bayılırım:D ellerine sağlık sevgiler
İmam bayılırda ben bayılmazmıyım....:)))))
Bende çok severim,ellerine sağlık...
çok lezzetli görünüyor.linie sağlık.
VALLA İMAMI BENMİ BAYILDIM BELLİ DEĞİL..HARİKA HOŞ BİR SUNUM OLMUŞ.OLSADA YESEK:)ELLERİNE SAĞLIK KANKA:)) BEN KAÇAR............
En sevdiğim hatta bayıldığım!!!!!yemeklerden birisi.Ellerinize sağlık
Yorum Gönder