1 Mart 2011 Salı

SEBZELİ PİLAV

Tavuklu ve sebzeli pilav yapalımmı (biz hep yapıyor dediğinizi duyudum :),olsun yinede ben yapayım : :)
MALZEME:
yeterince pirinç
1 adet kabak
1 adet havuç
tavuk göğsü(ölçü yok:)
haşlanmış bezelye
haşlanmış nohut
tereyağ
sıvıyağ
1 demet dereotu
YAPILIŞI:
Pirinç tuzlu ılık suda ıslatılır..Havuç((diri kalacak şekilde haşlanır) ve kabaklar(içinin yumuşak kısmı doğranmaz) soyulur küp küp doğranır,diğer sebzelerle haşlanır,kabak sadece kaynar suda 2-3 dak bekletilip alınır...
Tavuk göğsü küp halinde doğranır, çok az tereyağında sotelenir...
Ben pilavı yaparken pirinci önce tereyağında kavururum sonra biraz sıvıyağ döküp suyunu veririm (siz bildiğiniz gibi yapın:)...
Pirinç kavrulup,tavuk,havuç,kabak,bezelye eklenerek pişirilir..Pişen pilava dereotu doğranıp karıştırılır ve servisten önce istenilen kalıba bastırılarak servis tabağına alınır,sıcak nohutlarla süslenir....

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pilavı zaten çok severimde arkadaşım.sunumda bambaşka güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Balparem ellerine sağlık ne kadar
harika bir pilav bu böyle kocaman öpüyorum.