12 Ağustos 2012 Pazar

AÇMA BÖREK

 Çıtır çıtır açma börek ,isterseniz,iftar ,sahur veya çay sofralarınızı süslesin :) tarifi sevgili Gülcan'a gidiyor....
 MALZEME:
1 su bar. su
1 çay bar. sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 limon suyu
tuz- alabildiğince un
-------------------
margarin ve sıvıyağ karışımı
--------------------
istenilen iç malzemesi (peynirli,ıspanaklı,patatesli,pırasalı )
YAPILIŞI:
Su ,sıvıyağ,limon suyu,yumurta,tuz karıştırılır,yavaş yavaş un eklenir ve özlü bir hamur elde edene dek yoğruluribiraz dinlendirilir...Dinlenen hamur 8 parçaya bölünür,hamurlar un eklenerek oklava ile açılır,içine margarin ve sıvıyağ karışımı sürülür katlanarak kare haline getirilir...Katlanan hamurlar buzdolabında bir-iki saat bekletilir,resimdeki gibi boyuna oklava ile açılır içine iç malzemesi (patatesli iç kullandım) koyularak rulo yapılır,rulolar istenilen büyüklükte kesilir...Rulo yapılan hamurlar tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...Çıtır çıtır açma böreklerimiz ,sıcak veya ılık afiyetle yenilir.....

4 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

En sevdigim borek su boregi ve
Bu acma borektir..
Yapanin eline megine saglik,
Afiyetler olsun herkese.

Sevgiler, iyi haftalar

PaSaSofraM dedi ki...

okadar nefis görülüyorki simdi bile yapasim geldi :)
ellerine saglik arkadasim

mutfagabuyrun dedi ki...

el açmasının lezzetide harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Gelibolu17 dedi ki...

Günaydın canım nasılsın?
Geç oldu ama anca yayınladım tariifni,çok teşekkür ederim ellerine sağlık,,gene beklerim dememe gerek yok heralde artık :) öpüyorum çok selamlar,,,kadir gecen mubarek olsun şimdiden...

http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/acma-borek.html