Dondurudaki vişneleri görünce,neden olmasın dedim ve ayva tatlımı vişne ve elma rendesi ile tatlandırdım,çok ta güzel oldu...
MALZEME:
6 adet orta boy ayva
1,5 su.bar toz şeker
2 büyük boy elma
biraz vişne
YAPILIŞI:
Ayvalar temizlenip,kabukları soyulur ikiye ayrılır,çekirdekler bir kenarda bekletilir(bir tüle bağlanıp ayvaların haşlanacağı tencereye koyulur).Ayvalar tabanı düz bir tencerede su koyularak haşlanır,yarı haşlanınca içine 1 bar şeker koyulur,istenilen yumuşaklık elde edilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Elmalar soyulur,rendelenir,tenceye alınır kalan yarım bar. şeker ve vişneler ilave edilip kısık ateşte pişirilir,pembe bir karışım elde edilir :)
Pişen ayvalar fırın kabına alınır ve üzerine vişneli karışım koyulur,kalan şerbet kalıba aktarılır ve fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir...
İşte doğal pembiş tatlımız hazır.....
8 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok hoş görünüyor. Tarifinizi hemen yayınladım :)
Eminim çok nefis olmuştur canım..Görüntüler mahvetti bizleri burada..)Ellerin eve gönlüne sağlık canım..
Not.Anneciğin tahlilleri iyi çıktı canım..Şimdi sadece yüksek tansiyon sıkıntımız kaldı..İnşallah onuda hallederiz..
Öpüyorum en kocamanından canımmmmmmmmmmmmm...
Sevgiler..
haticecim ellerine sağlık nefi,s olmuş afiyet bal olsun
sevgiler
Nefis görünüyor afiyetler olsun
haticecim çok güzel bir tatlı meyveye bayıldığım için çok cazip geldi bana :)
ellerine sağlık cnm
nefis olmuş canım..ben de seni özledim...kocaman ve sımsıcak sevgiler.....
MIMMMMMM süper
harika olmuş hatice ellerine sağlık
Yorum Gönder