27 Nisan 2011 Çarşamba

TAVUKLU ENGİNAR

Enginarın z.yağlısını çok seviyorsam da bu defa tavuklusunu yaptım, sonuç harika oldu..
Enginarları limonlu kaynar suda biraz haşlayalım..
Tavuğun göğüs etlerini,küp küp doğrayıp sıvıyağda biraz soteleyelim,havuçları doğrayıp ekleyelim,kabakları ekleyip hepsini soteleyelim.Tavuklu harcın içine karabiber tuz ve istediğiniz baharattan koyalım..
Enginarları tencereye alalım,içine tavuklu harçtan doldurup,enginarları haşladığımız sudan ve biraz yağ(yağ seçimini size bırakıyorum:) koyup pişirelim,ocaktan almaya yakın üzerine kaşar rendesi serpip 5 dak daha pişirip afiyetle yiyelim...
Harcın içine,patates ve mantar da koyulabilir...

8 yorum:

Marifetane hobi dedi ki...

Ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..görüşmek üzere sevgiler sana..

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarif.çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

KADER dedi ki...

Muhteşem görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

kalpkurabiye dedi ki...

geçenlerde paptyam da yaptı:)
ne güzel oldu:) buralarda çok ufak enginarlar büyük bulduğum anda bende yapcam:)

HÜLYA dedi ki...

haticem nasılsın tatlım çok özledim valla....

bloglar açıldı hemen koştum geldim.... öperim tatlı yanaklarından...

ayrıca enginar nefis grünüyor eline sağlık canım...

öptüm

Unknown dedi ki...

Haticeciğim enginarı çok sevdiğim için her türlüsü kabulüm eline sağlık buda değişik ve leziz olmuş canım afiyet şifa olsun
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Balparem bende bayılırım enginara ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olmuş.