MALZEME:
1 lt. süt
10 yem.kaş irmik
10 yem.kaş şeker
1 paket vanilya
2 yem.kaş tereyağ
PORTAKALLI BÖLÜMÜ İÇİN:
2 su.bar. portakal suyu
4 yem.kaş irmik
4.yem.kaş şeker
1 yem.kaş portakal rendesi
YAPILIŞI:
Önce portakallı bölümü yapılır,malzemeler karıştırılıp pişirilir..Pişen porkallı irmik sıcakken kalıbın alt kısmına yayılır...
Sütün içine irmik,şeker,vanilya ve tereyağ koyulup (ben içine de portakal rendesi koydum tarifte yoktu güzel oldu) pişirilir,portakallı karışımın üzerine dökülür...
Tatlı buzdolabında bir gece veya bir kaç saat bekletilir nane ile süslenip afiyetle yenilir :)
Tatlı buzdolabında bir gece veya bir kaç saat bekletilir nane ile süslenip afiyetle yenilir :)
Bu da Muradiye'ye yaptığım çilekli versiyonu ,tek değişikliği portakal suyu yerine çileği blender den geçirip elde ettiğim çilek suyunu kullandım,arkadaşlar güzel olduğunu söylediler :)
------------------------------------------------
Bu hafif tatlıyı hazır meyva suyuyla da yapalirsiniz şeker oranını ayarlamayı unutmayın olurmu :)
11 yorum:
Canım yalnız senin kalıplarında çok güzel.Nerden bulucaz biz bu kalıpları?
Balparem şükür kavuşturana bugün ak
lımdan geçtin:)))Tatlın ve sunum en
fes ellerine sağlık öptüm kocaman..
harika olmuşlr ağzımın suyu aktı desem ellerinize sağlık.
çok gösterişli olmuş canım ellerine sağlık bayıldım görüntüsüne:)
sevgiler:)))
Her iki tatlıdan super olmuş Kalıplarda çok şık ellerine sağlık arkadaşım
görüntülerne bayıldım cnaım.harika olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.
İrmik tatlılarının hepside birbirinden güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
İzlemeye aldım sizi :)
merhabalar ..blogu yenı kesfettım hepsını gezemedım ancak cok begendıklerım oldu ..ellerine saglık:)hemen ızlmeye aldım .sıksık goruselım ınsallahh..sevgıller. zeynep:)))))
görüntü muhtesemmm ellerıne saglık portakallısını muhakkak denemelıyımm
İkisi de birbirinden güzel,tatlıdan ziyade enfes bir pasta gibi görünüyorlar :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Harika bir sunum, bende irmiği çilek veya portakallı çok yaparım, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder