21 Mayıs 2012 Pazartesi

KALBURABASTI

Hepimize sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum .....


MALZEME:
1 çay.bar. eritilmiş margarin
1 çay.bar.sıvıyağ
1 çay.bar. maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su.bar. un
100 gr. ceviz içi veya fındık
ŞERBET:
2,5  su.bar şeker
3 su.bar.su
1/2 tat.kaş limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur kabımıza eritip ılıtılmış margarin,sıvıyağ,maden suyu,kabartma tozu ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım...Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edelim...Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım,hamurları rendenin iri tarafının üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım..Ortasına ceviz veya fındık koyup bir ucundan başlayarak rulo yapalım tepsiye dizip,önceden ısıtılmış fırında  pembeleşene dek pişirelim..Şerbet için şekeri,suyu ve limon suyunu 5 dak kaynatıp ateşten alalım ve iyice soğutalım...Tatlılarımız fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökelim....

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Balparem hani bana ellerine sağlık öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefisss nefissss.ellerine sağlık arkadaşım.harika olmuş.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Balparem Mübarek Üç ayların hayırlara
vesile olmasını dilerim.Dualarda unu
tulmamak dileğiyle öpüyorum kocaman.
Bu arada işlem tamam inşallah beğenirsin:)))

Aynur dedi ki...

Selam Haticem
Eline sağlık ne güzel görünüyor maşaallah.
Yalnız merak ettim maden suyu nasıl bir özellik katıyor tatlıya ilk kez gördm kalbura bastı da bunu?
Lezzetle ve afiyetle kal:)

ilhan dedi ki...

Elinize sağlık, çok güzel gözüküyor, ama beni aşar. :))

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.