5 Ocak 2014 Pazar

KÖBETE

Merhabaaaa :) uzun zamandır yayınlanmak için sıra bekleyen tarifim geliyor,resimlere aldanmayın lezzeti harika :)
MALZEME:
1 bütün tavuk
3 su bar pirinç
4,5 su bar tavuk suyu
1çay kaş toz kırmızı biber
6 su bar un
1 su bar sıvıyağ
100 gr. tereyağ
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlanıp  iri parçalar halinde ayırılır,bir tencerede4,5 su bardağı tavuk suyuna yıkayıp süzülmüş pirinç eklenir,suyu çekilir ve kısık ateşte demlendirilir...
Hamur için un ve kabartma tozu ve tuz karıştırılır,içine yarım kahve fincanı sıvıyağ ve ılık su eklenerek kulak memesinden biraz yumuşak  bir hamur yoğrulur (kolay açılması için),üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir..Hamur üç bezeye ayrılır,birisi biraz daha büyük olacak,büyük olan kapağı olacak...Bir tavada tereyağ eritilir,1 bar sıvıyağ eklenir...Hamurlar mantı inceliğinde açılıri,yağlanır resimdeki gibi katlanır,katların arasıda yağlanır üzeri örtülerek dinlendirilir..Fırın tepsisi yağlanır (mini fırın tepsisi)ben yuvarlak cam fırın kabı kullandım,ilk hamur  patlatıp yağı dışarı akmadan açılır,tepsiye yerleştirilir,üzeri yağlanır,diğer hamurda açılıp üzerine yerleştirilir..Soğuyan pilav karıştırılır,hamurun üzerine yayılır,tavuklar pilavın üzerine dizilir,karabiber serpilir..Son hamur üzerine yerleştirilir,kenarları pili yapılır,üzerine yağ sürülür fırında pişirilir..Fırından çıkınca üzerine örtü örtülüp dinlendirilir,dilimleyip servis yapılır....Aaaaa çok mu uzun anlattım ne :) sevgiler :)

Tarif sevgili Cahide'nin sayfasından :)

2 yorum:

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Yıllar oldu yemeyeli rahmetli anneannem çok yapardı .
Ellerine sağlık canım kaldıysa benim yerime de yermisin lütfen…
Sevgilerimle...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım yöresel bir yemek sanırım ellerine sağlık..
mutlu seneler dilerim..
afiyetle kal..