Lezzeti çok güzel,hazırlanması da kolay (közlemesi hariç :) tarifimize geçelimmi ....
MALZEME:
patlıcan
domates
un
sıvı yağ
sarımsak
tuz
şeker (sos için)
YAPILIŞI:
Patlıcanlar közlenir bir poşete alınır (kabukları kolay soyulması için),kabukları soyulur ve una bulanır...Una bulanan patlıcanlar iyice ısıtılmış sıvı yağda kızartılır...
Domatesler rendelenir,sarımsaklar doğranır bir kaç kaş. sıvı yağda sos hazırlanıp pişirilir...
Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine dökülüp afiyetle yenir...
Sıcak yenmesi önerilir :) ama önceden hazırlanıp servisten önce fırında da ısıtılabilir....
14 yorum:
Domates deryasında yüzen patlıcan balığı :) ismi güzelmiş,tadı da harikadır eminim..Ellerine sağlık..
Haticem patlıcan aşığı biri olarak
bu tarif tam bana göre ellerine sağ
lık kocaman öpüyorum.
ah Hatice Abla yaktın şu kızın yüreciğiniii:))
evde patlıcanda yok şimdi markete nasıl gideyiiimmmm hasta hasta:)) afiyetle tüketin emii arada tatlı kızı da düşün:))
tatlı kızdan sevgiler:)
ilk firsata denemeli ,daha once hic duymamistim bu tarifi.
Sevgiler
Sefa
Hatcem harika bir tarif ellerine yüreğine sağlık canım...
patlıcan olsunda her türlüsünü yerim.ellerine saglık.
Ellerine sağlık canım harika görünüyor bol domatesli patlıcan mmmmm
muhteşem görünüyor ellerine sağlık.
Ellerine sağlık.patlıcanı çok severim.Güzel bir tarif.En kısa zamanda deniycem.
Afiyetler olsun...
haticeciğim,
ben bu haliyle hiç denemedim ve tatmadım, artık önümüzdeki yaza dilerim şansımı deneyebilirim..
ama senin güzel ellerinden bir güzel hamsi dizmesini tercih ederim
:)))))
ellerine sağlık canım.
OY OY OYYY BAYIRIMMMMMMMMMM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Patlıcanı çok seven biri olarak bu tarifi de mutlaka denemeliyim. Daha önce hiç duymamıştım, nefis görünüyor, ellerine sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler.
Haticecim canım çok güzel görünüyor aman patlıcan olsunda değil mi :))
ellerine sağlık
sevgiler
Harika:)
Bayılıyorum böyle tatlara,ellerine sağlık canım.
Kalbi selamlarımla
Yorum Gönder