13 Haziran 2012 Çarşamba

ŞEFTALİ DOLGULU KURABİYE

 Merhabalar :) biliyorum çok ara verdim ama bazen böyle oluyor ne yapalım , neyse şeftalilarin bollaşacağı günlerde deneyebileceğiniz harika bir kurabiye ile geldim,şeftali yerine farklı meyvalarda kullanılabilinir....
MALZEME:
200 gr.tereyağ
1 çay.bar yoğurt
1 çay.bar sıvıyağ
2 yem.kaş toz şeker
1 paket kabartma tozu
3,5- 4 su.bar un
----------------------
ŞEFTALİ SOS:
3 adet olgun şeftali
3 tat.kaş mısır nişastası
100 ml krema
1 çay.bar.toz şeker
-----------------------
YAPILIŞI:
Öncelikle şeftali sosu hazırlayarak başlıyoruz..Şeftalilerin kabukları soyulup minik minik doğranarak tencereye alınır,şeker eklenerek şeftaliler yumuşayıp püre haline gelene dek pişiriyoruz,bu arşamada suluca olan karışımın içine nişastayı ekliyor ve koyulaşıp koyu marmelat kıvamını alana  dek pişiriyoruz..Koyulaşan sosun içine kremayı koyup karıştırıyor ve 1 dak kaynatıp ateşten indiriyoruz...
Hamur için un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri karıştırıyoruz ,un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurup yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz..Hamuru 4-5 parçaya bölerek merdane ile yarım cm.kalınlığında açıyoruz ve su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz...Kesilen her yuvarlağın içine 1 tat.kaş sos koyup kenarlarını kapatıyor ve kare formu veriyoruz..Önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde 25-30 dak. pişiriyoruz...Pişip soğuyan kurabiyelerin kenarları pudra şekerine bulanır....
------------
Tarifi sevgili Neslos'un sayfasından not alınmıştır,tşkler arkadaşım:)

4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel görünüyor şu an kayısılar çok güzel onunla da güzel olur herhalde:)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyorlar mis gibi kokarlar şeftaliye sevgiler...

Derya dedi ki...

kurabiye çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

bende bloğuma beklerim

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

Hayırlı cumalar canım şeftali mevsimindeyken tarifini denemeliyim nefis görünüyor ellerine sağlık..Şimdiden miraç kandilini de kutluyorum canım selametle ve dua ile kal..