29 Ağustos 2013 Perşembe

KITIR SU BÖREĞİ

  Merhabaaaa:)
 Ben, su böreği yaparken artık yufka açmıyorum,sağolsun burada yufkacılar  taze böreklik yufkalar açıyor bizede haşlayıp pişirmek düşüyor:)
İsterseniz hazır yufka isterseniz kendi açtığınız yufka ile yapılan böreklerimizin dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olsun isterseniz; tepsinin altına iki sıra baklavalık yufka serelim üzerini yağlayıp,haşladığımız su böreği yufkalarını yerleştirelim...Yerleştirme işi bitince üzerine tekrar iki sıra baklavalık yufka serelim,ateşin üzerinde çevirerek böreğimizi kızartalım,altı pişince alt üzt yapalım diğer tarafını pişirelim( fırında pişirirken baklavalık yufkayı  sadece tepsinin altına sermek yeterli servis yaparken ters çevirelim ,işte kıtır kıtır su böreğimiz yemeğe amade :) afiyet olsun,sevgilerrrrr :)

5 yorum:

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Harika bir fikir canım , ben su böreği yapmam ama kayınvalidem sağolsun yapıyor bizede ..Ona anlatırım artık bu yöntemini :)

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...

mine dedi ki...

ooo hemşerim nefis gözüküyor ellerine sağlık

Asiye Vuran dedi ki...

merhaba evet yufkacılarda var maketler dede satılıyor artık paket halinde ellerinize sağlık sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Ablacığım :)