3 Nisan 2014 Perşembe

TİRİT ZİYAFETİ :)

Merhabaaaa:) can arkadaşım Bahtiyar'ın, annesinin hazırladığı benimde  aile sofralarına konuk olduğum, tirit ziyafetindeyiz( bu ziyafeti 2 yıldır bekliyordum) fazla söze ne gerek resimler tadını anlatmaya yeterli olur sanıyorum,ellerin dert görmesin teyzeciğim:) :) Tiritin zamanı geçmek üzere ben tembel  ancak yayınlayabildim :):)

Gördüğüm kadarıyla yapımını özetleyeyim,kaz etinden yapılan bu lezzetli yemek,önce hamurları açılıp saç ta pişirilerek işe başlanıyor..Kaz' ın yağı pişirilmeden alıp eritilir,etleri haşlanır,haşlanan suyunda bulgur pilavı pişirilir(yağsız pişirilir)...Açılan hamurlar parçalara ayrılır eritilen sıcak kaz'ın yağına batırılır,kalan yağ bulgur pilavı ile karıştırılır,tepsiye pilav üzerine haşlanmış kaz etleri kenarlarına hamurlar koyularak servise hazırlanır...Hamurlara pilav ve et alınırak  elle afiyetle yenilir...Tabiki yanında leziz turşu ,az şekerli komposto ve ayranını unutmamak gerekiyor,mmmmmm bu yemek yenmezmi ,hemde tıka basa yenir :) :)

4 yorum:

Dilek Toksoy dedi ki...

bu tirit yenir yenir..hem de ne güzel yenir..ellerine sağlık..selam ve sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.

nisa Nisamla dedi ki...

hiç yemedim bizdeki tirit farklıdır çok güzel duruyor ama elinize sağlık sevgilerimle

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

ELINIZE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR