Gördüğüm kadarıyla yapımını özetleyeyim,kaz etinden yapılan bu lezzetli yemek,önce hamurları açılıp saç ta pişirilerek işe başlanıyor..Kaz' ın yağı pişirilmeden alıp eritilir,etleri haşlanır,haşlanan suyunda bulgur pilavı pişirilir(yağsız pişirilir)...Açılan hamurlar parçalara ayrılır eritilen sıcak kaz'ın yağına batırılır,kalan yağ bulgur pilavı ile karıştırılır,tepsiye pilav üzerine haşlanmış kaz etleri kenarlarına hamurlar koyularak servise hazırlanır...Hamurlara pilav ve et alınırak elle afiyetle yenilir...Tabiki yanında leziz turşu ,az şekerli komposto ve ayranını unutmamak gerekiyor,mmmmmm bu yemek yenmezmi ,hemde tıka basa yenir :) :)
4 yorum:
bu tirit yenir yenir..hem de ne güzel yenir..ellerine sağlık..selam ve sevgiler
hımmm.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.
hiç yemedim bizdeki tirit farklıdır çok güzel duruyor ama elinize sağlık sevgilerimle
ELINIZE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR
Yorum Gönder