1 lt.süt
2 yem.kaş nişasta (tepeleme)
3 yem,kaş un
1 vanilya
şeker (ölçüsünü size bırakıyorum)
1 paket toz krem şanti
1 çay.bar.süt
-------------------
1 paket etimek (tuzsuz)
1,5 su.bar toz şeker
2 bar.su
----------------
300 gr.kuru kadayıf
3 yem,kaş tereyağ
2 yem.kaş şeker
fındık veya ceviz
------------------
YAPILIŞI:
Süt,un,nişasta tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir,ateşten indirince şeker ve vanilya eklenir soğutulur..1 çay.bar sütle 1 paket toz şanti köpürtülür,soğuyan muhallebiye eklenir ve mikserle çırpılır....Tencereye 1 su. bar şeker koyup eritilerek karamelize edilir,üzerine 2 bar su ve yar.su.bar.ğı şeker eklenerek karıştırılarak kaynatılır...Cam servis kabına dizilen etimeklerin üzerine sıcak şerbet dökülür,üzerine muhallebi yayılır...Kadayıflar elle iyice ufalanır tereyağında kavrulur,rengi pembeleşince 2 kaş şeker ve fındık eklenir,soğutulur...Soğuyan kadayıflar muhallebinin üzerine serilir....
Sevgili AYNUR'un sayfasında görüp not almıştı biraz tarifini kendime uyarlayarak yaptım,paylaşımın için sağol arkadaşım...
9 yorum:
Oyyyyyyy balparem bu bana yapılırmı nasılda güzel görünüyor ellerine sağlık öpüyorum.
Canım benim ellerine sağlık nefis tatlı tarifin şu an yayında, yine beklerim hayırlı akşamlar teşekkürler adaşım...
İki tatlı bir arada. Oh miss ellerine saglık canım üzerine yumurta sarısı sürülen kek babaannemin keki Tariflerimin arasında var cevizli bende Fındıklı limonlusunu yaptım ...iyi geceler
kız hatçeeee.nefis bir lezzet bu.ellerine sağlık..
ellerinize sağlık çıtır çıtır ortası yumuşacık harika olmuş sevgiler
aaa çok ilginç hiç böyle denememiştim. ama mutlaka denemeliyim ellerine sağlık
ellerine sağlık canımm..sevgiler
çok pıratik gözüküyor ellerine sağlık hemşerim ...
oooo ellerine sağlık enfes görünüyor
sevgiler
Yorum Gönder