26 Nisan 2012 Perşembe

PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısını bu defa portakal soslu denedim,etimeğin tatlısı ,portakalın mayhoşluğu birleşince orta hafif bir tatlı çıktı :) tarifi sevgili EBRU 'ya ve PAŞASOFRAM'a gidiyor...
MALZEME:
 6.su bar.süt
5 yem.kaş irmik
5 yem.kaş.toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
------------------
ŞERBET:
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar su
1 paket şanti
---------------
PORTAKAL SOSU:
3 su.bar portakal suyu
3 tat.kaş. nişasta
1 çay bar.toz şeker(az gelirse eklenir)
YAPILIŞI:
Önce krema malzemesi (toz şanti hariç) karıştırılıp pişirilir,vanilya eklenir,soğuyunca toz şanti koyularak  çırpılır...
1 su.bar. şeker tencereye koyulup eritilerek karamelize edilir,şeker eriyince 2 bar. su koyulup kaynatılır,kaynayınca yar.su.bar. şeker eklenir bir taşım kaynatılır...Şerbet kaynar kaynar servis kabına dizilen etimeklerin üzerine dökülür...Etimekler soğuyunca üzerine krema yayılır,portakal soyulup dilimlenir kremanın üzerine yerleştirilir...Portakal suyu,şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir,kremanın üzerine dökülür...Buzdolabında biraz bekletilen tatlı dilimlenerek servis yapılır......

9 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

bu ne güzel sey böyle ya agizimin sulari akti:)) ellerine saglik, cok tsk.ler

aytebru dedi ki...

teşekkürler aldım tarifi:)

Tombul Tarifler dedi ki...

etimek tatlısına farklı bir yorum olmuş. eline sağlık afiyet şeker olsun

pastabahçem dedi ki...

çok severim ekmek tatlısını portakal sosuda şekerin baygınlığı alırr mükemmek mükemmel elllerine sağlık

Swotpisces dedi ki...

çok hoş olmuştur eminim, elinize sağlık... :)

Cafe Portakal dedi ki...

bi değişik olanıda bugün bizde vardı ellerine sağlık sevgiler

fatoşun mutfağı dedi ki...

Çok güzel görüntüsü:) Ellerine sağlık canım, Portakallı herşeyi çok ama çok seviyorum. İlk fırsatta denemek istiyorum,takipteyim:)))
Bana da beklerim,
Sevgiler...
http://fatoscatadlar.blogspot.com/

Limon çiçekleri dedi ki...

Tam yaz tatlısı olmuş ellerine sağlık.

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

Nefis görünüyor adaşım ellerine sağlık.