MALZEME:
250 gr. margarin
1 çay.bar.sıvıyağ
1 su.bar.yoğurt
1/2 kah.fin. sirke
1 kah.fin.soda
1 yumurta
tuz
alabildiği kadar un
kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ:
100gr. kaşar peyniri rendesi
150 gr.sucuk
veya istenilen iç malzemesi
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
susam
Margarin eritilip soğutulur,sıvıyağ,yumurta,yoğurt,soda,sirke koyulup karıştırılır.Elenmiş un
ilave edilir,kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır...
Hamur streç filme sarıp 24 saat buzdolabında bekletilir..
Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp,elde açılarak iç malzesi koyulur,yuvarlanarak kapatılır..Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir,keskin bir bıçakla artı şeklinde üstten çizik atılır,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...
Ben sıcak veya ılık yenmesini tavsiye ediyorum :) tabiki tercih sizlerin.....
4 yorum:
çok güzel olmuş,çatlak çatlak:))sıcak sıcak nefis olur kesin:))
canım sayfana reklam çıkıyor ben de aynı dertten muzdairptim sayaç varya ondan geliyor ..
ellerine sağlık canım çayınyanında harika gider
ellerine sağlık haticeciğim.tam çayın yanında atıştırmalık olmuş..
Kabul Günlerimde en çok yaptığım çörektir.Çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr.....
Yorum Gönder