3 Kasım 2011 Perşembe

ŞEKER PARE

Tüm doslarımın, eski bayramların tadında bir kurban bayramı geçirmesini diliyorum...Bayramda şekerpare yapmak istersiniz bu tarifi denemenizi öneriyorum,deneyenlerden tam not almıştır :) deneyin siz kara verin :) Daha önce yaptığım parmak tatlısının irmiksiz şekerpare versiyonu :)
---------------------

MALZEME:

125 gr. tereyağ

1 türk,kah.fin sıvıyağ

4 yem.kaş.pudra şekeri(tepeleme)

2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)

1 çay.kaş. karbonat

bir çimdik tuz

2,5 su.bar un

-----------

ŞERBET:

4 su.bar. şeker

5 su.bar.su

çeyrek dimon dilimi

-----------

YAPILIŞI:

Önce şerbeti kaynatıp ılıtın,fazla kaynatmayı kıvamı hafif olmalı..Tereyağ,sıvıyağ ve şeker mikserle çırpılır,malzemeye yavaş yavaş karbonatla karıştırılan un eklenir..Hamur iyice birbirine yedirilir,yuvarlak veya oval şekil verilir,üzerine yumurta sarısı sürülür ,fındık batırılır..Hazırlanan tatlılar önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca şerbet dökülür bir gece bekletilip afiyetle yenilir....

4 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sana da iyi mutlu bayramlar diliyorum..sevgiler

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

pek güzel olmuş, ısırınca şerbeti akar vaziyette :) misss. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

MARİFETANE dedi ki...

Sanada şimdiden iyi bayramlar cnaım benim...şeker pare tadında bayramın olsun sevgiler..

yeşim dedi ki...

canım benim tüm sevdiklerinle birlikte gönlüne göre geçireceğin çok güzel bir bayram diliyorum...çok çok öpüyorum.sevgilerimle.iyi bayramlar...