11 Temmuz 2009 Cumartesi

LÜTFEN OKUYUN......

BİR HİNT MASALI
Fare, sürekli kediden korkmaktadır.Büyücü acır,fareyi kediye dönüştürür.Kedi, bu defa köpekten korkmaya başlar.Büyücü,devreye girer;onu kaplan yapar;ama kaplan da avcıdan korkmaya başlar.Bunun üzerine büyücü,onu yeniden ilk şekline sokar ve derki: '''Sende sadece bir farenin yüreği var,cesaretsiz ve korkaksın.Sana yardım edemem.'''

Ve Shakespear'ın yorumu:''İnsanların çoğu sevmekten korkuyor,kaybetmekten korktuğu için.Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için.Unutulmaktan korkuyor,dünyaya iyi bir şey vermediği için.Ve ölmekten korkuyor,aslında yaşamayı bilmediği için.'''.

11 yorum:

fatma dedi ki...

masala katılıyorum cesaretimiz olursa herşeyi yapabilir bence

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok doğru canım....
Paylaşımın için yüreğine sağlık...
Mutlu hafta sonları

aleyna dedi ki...

doğru canım.zaten cesaretimiz olsaydı haksızlıklara karşı dünya böyle olmazdı

LEMAN dedi ki...

süper okumammı canım

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

CESARET BİRAZ CESARET.

made in funda dedi ki...

haticeciğim oğlumla okudum yazını.ne kadar doğru aslında...yürek aynı yürek olunca yapacak bişey yok..sıcacık sevgiler yolluyorum sana bitanem...

LEZİZCE dedi ki...

Yazın için tebrik ederim.Çok güzeldi yazılanlara aynen katılıyorum.İnsan yeterki istekli olsun herşey bizim kendi elimizde.
Sağlıcakla kalın.
lezizce.blogspot.com beklerim.

Aysultan... dedi ki...

Doğru söze ne denir:)
sevgiler:)

Rana dedi ki...

evet aynen katılıyorum her işin başı cesaret bunun işle mevkiyle parayla güçle ve cüsseyle alakası yok paylaşımın için teşekkürler mutlu pazarlar canım.

Sevil Altunel dedi ki...

canım hatçem bu ne hız gezmeler yemeler içmeler düğünler..maşallah yani:)) bu masalda çok güzel..her şey gönlünce olsun arkadaşım..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ne kadar doğru ve güzel bir masal
paylaştığın için sağol canım
öpüyorum.