22 Eylül 2011 Perşembe

KURU DOLMA

Z.yağlı kuru patlıcan dolması yapardım bu defa kuru acurla birlikte yaptım,çokta güzel oldu (laf aramızda ben z.yağlı dolmayı sıcak severim :)
YAPILIŞI:
Kuru patlıcan ve acurlar kaynayan suda bekletilir,bir kaç kez suyu değiştirilerek yumuşamaları sağlanır veya kaynar suda haşlanır....
Soğan sıvıyağda kavrulur,önceden tuzlu suda ıslatılmış pirinç yıkanıp kavurmaya devam edilir.
Pirince ,biber ve domates salçası,1-2 diş sarımsak,tuz,dolma baharatı,nar ve sumak ekşisi eklenir (pirinç önceden ıslatıldığı için su koymaya gerek kalmıyor...
Hazırlanan iç malzemesi ile sebzeler doldurulur,tamamen doldurulmaz ve sebzelerin ağız kısmı birleştirilir,bir biri üzerine tenceye koyulur,üzerine biraz limon tuzu ve kaynar su eklenir,dolma kapağı (üzeri delikli topraktan yapılmış bir kapak) üzerine koyularak pişirilir...

5 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis bir dolma ellerine sağlık. Ben de kuru biber-patlıcan dolması yaptım, içine biraz da bulgur koydum. Acur bulursam denemek isterim. Afiyet olsun.
Sevgiler.

xcelis dedi ki...

yanında yoğurtla ne gider ama yaa =) nefis görünüyor ellerinize sağlık
hayırlı cumalar.

Unknown dedi ki...

Balparem hayırlı cumalar bayılırım kuru dolmaya ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

Nigar SARGIN dedi ki...

Kuru sebzelerin dolmasıda bir başka oluyor.Bende patlıcanlarımı kuruttum,kış için:)Ellerinize sağlık leziz görünüyor:)

made in funda dedi ki...

ÖYLE ÇOK SEVERİM Kİ..MİS GİBİ.ELLERİNE SAĞLIK.YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAVA DA BAYILIRIM.O DA SÜPER..